18 Gusht 2022

Gjermania regjistron 1 miliard euro deficit të tregtisë së jashtme

Berlin, 4 korrik - Zyra Federale e Statistikave (Destatis) ka njoftuar se Gjermania shënoi deficit tregtar të jashtëm prej 1 miliard euro në muajin maj.

Sipas Destatis, eksportet dhe importet e vendit u rritën me 11.7 për qind dhe 27.8 për qind në 125.8 miliardë, respektivisht 126.7 miliardë euro, në bazë vjetore në maj.

Në baza mujore, eksportet e Gjermanisë pësuan rënie prej 0.5 për qind ndërsa importet u rritën me 2.7 për qind në maj.

Gjithashtu, sipas Destatis, eksportet e vendit në Rusi u rritën me 29.4 për qind në 1 miliard euro në maj kundrejt prillit dhe ranë 54.6 për qind në krahasim me majin 2021.

Importet e Gjermanisë nga Rusia ranë me 9.8 për qind në bazë mujore në maj.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)