23 Janar 2022

Bullgarët këmbyen qindra milion leva në euro

Sofje, 26 shkurt - Pas informacioneve se mund të ketë ndryshim në këmbimin e levës me euron bullgarët reaguan duke i kthyer levat e tyre në euro.

Të dhënat e Bankës Popullore Bullgare për depozitimet e familjeve tregojnë, se ka ulje në depozitimet në leva me më se 352 milion leva dhe rritje në depozitimet në euro me më se 250 milion.

Depozitimet në leva në bankat u ulën me pothuajse 1.2 miliard leva, përderisa depozitimet në euro u shtuan me 350 milion.

Në janar të vitit 2020 depozitimet e sektorit joqeveritar në sistemin bankar bullgar ishin në përmasë më se 42 milion euro ose 66.2 për qind nga produkti i parashikuar i brendshëm bruto.

Rritja vjetore e kursimeve është 7.9 për qind në sfondin e rritjes një muaj më parë me 9.7 për qind. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 23 janar 2022

- Në kuadër të manifestimit “Flaka e Janarit” do të mbahet Festivali i dramës origjinale shqipe “Talia 2022”. (Teatri qytetit të Gjilanit, ora 18:00)