08 Gusht 2022

Bie besimi i konsumatorëve në Eurozonë

Bruksel, 30 qershor - Komisioni Evropian ka njoftuar se treguesi i besimit të konsumatorit në Eurozonë ra në minus 23.6 pikë në qershor, 2.4 pikë më pak nga një muaj më parë.

Besimi i konsumatorit në Bashkimin Evropian gjithashtu ra me 1.9 pikë në minus 24.0 pikë në bazë mujore, thuhet në deklaratë.

Treguesi mat nivelin e besimit në aktivitetin ekonomik dhe përdoret për të parashikuar shpenzimet konsumatore. Interpretimi negativ tregon një optimizëm të ulët tek konsumatorët.

Interpretimi është nën mesataren e tij prej një kohe të gjatë me minus 10.6 për BE-në dhe minus 11.0 për zonën e euros ndërsa më afër nivelit të ulët rekord të regjistruar në prill 2020, në fillim të pandemisë COVID-19.

KE-ja tha se treguesi i ndjenjës ekonomike në qershor ra 1.7 pikë në 102.5 në BE dhe 1 pikë në 104 në Eurozonë.

Gjithashtu, treguesi i pritjeve të punësimit u ul si në BE, me 1.6 pikë në 110.6 ashtu edhe në Eurozonë me 1.7 pikë në 110.9, thuhet më tej

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2022

 - Universiteti i Biznesit dhe Teknologjisë mban konferencën e Akademikëve të Diasporës. (Parku Shkencor Inovativ i UBT-së në Lipjan, ora 9:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Pallati i Drejtësisë, objekti A, ora 11:30)

- Grupi Parlmentar i Lëvizjes Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Holli i Kuvendit. ora 14:00)

- Fondacioni Lumbardhi hap ekspozitën " Çka nëse historia do të na përkiste neve?" të kuruar nga Kumjana Novakova. (Shtëpia e Shani Efendiut në Prizren, ora 20:00)

- Dokufest dhe Lumbardhi organizojnë koncertin e Hercules & Love Affair. (Kino Bahçe!, ora 20:00)