01 Gusht 2021

Problemi Vala-Z Mobile quhet “grabitje neoliberale”

Prishtinë, 15 korrik - Partia Socialdemokrate (PSD) ka reguar lidhur me bllokimin e llogarive bankare të Telekomit të Kosovës nga përmbaruesi për shkak të borxhit që arbitrazhi i ka faturuar Telekomit ndaj operatorit Z Mobile.

Z-Mobile ishte kontraktuar për të shitur produktet e Vala-s, duke shfrytëzuar infrastrukturën e saj, ndërkohë që Vala kishte investuar dhe e kishte zhvilluar mjaft sektorin e shitjes.

"Jo vetëm kaq, çmimi i produkteve që shiste Z-Mobile ishte më i lirë në krahasim me shitjen që e bënte vetë Vala. Kjo quhet grabitje neoliberale", thekson PSD.

Kosova sipas PSD-se nuk ka industri të zhvilluar për luftën klasike klasore, as sektorë të zhvilluar shërbimesh e qendra financiare.

"Akumulimi i kapitalit këtu vjen prej kontratave që merren nga buxheti shtetëror, buxhet ky i mbushur nga shumica e varfër e qytetarëve; prej zhvatjeve si kjo të kompanive publike, pronë e njerëzve të varfër; prej përvetësimit të tokave e lumenjve. Kjo është rishpërndarja drejt akumulimit."

"E pavërejtshme sepse e normalizuar duke qenë mekanizëm i rregullt. Merret nga shumica e varfër drejt pakicës që ka shumë", vlereson PSD.

Kontrata që po e rrezikon bankrotimin e Vala-s sipas PSD-se duhet të shpallet e paligjshme.

PSD konsideron se puna e Komisionit Hetimor Parlamentar për Telekomin, e nisur në legjislaturën e kaluar duhet të vazhdojë.

"Ne e dimë se ai Komision Hetimor mund të prodhojë material të vyer për Gjykatat. Vala është e qytetarëve të Kosovës!", deklaron ne fund PSD.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 Gusht 2021

- Nën organizimin e Presidentes së Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani mbahet ceremonia e dorëzimit të medaljes post-mortem për Beau Biden më ç'rast me një fjalë rasti do t’iu drejtohet Presidentja Osmani, gjithashtu përmes një video-mesazhi edhe Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, si dhe me një fjalë rasti ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Kosovë Philip S. Kosnett. (Oborri në hyrje të objektit të Kuvendit ora 18:30 - Mediat duhet të jenë të pranishme në Presidencë, ora 17:45)