08 Maj 2021

Nënshkruhen kontrata për implementim të sistemit të adresave me gjashtë Komuna

Prishtinë, 18 shkurt - Qeveria Norvegjeze dhe Autoriteti Norvegjez për Hartografi dhe Kadastër "Kartverket" nëpërmjet Agjencisë Kadastrale të Kosovës ka ofruar një mbështetje financaire për prodhimin dhe instalimin e tabelave te numrave të hyrjeve të objekteve për disa komuna.

Në bazë të konsultimeve mes ekspertëve norvegjez, ekspertëve të Agjencisë Kadastrale të Kosovës dhe përfaqësuesve të Komunave të ndryshme si dhe në bazë të nevojave dhe prioriteteve të Komunave, u vendos që përfituese të kësaj përkrahje të jenë Komuna e Kamenicës, Komuna e Vitisë, Komuna e Malishevës, Komuna e Obiliqit, Komuna e Ferizajit dhe Komuna e Klinës.

Përndryshe, implementimi i këtij aktiviteti do të bëhet me bashkëfinancim mes Komunave dhe "Kartverketit".

Me qëllim të nënshkrimit të kontratave për këtë projekt, me datë 18 shkurt 2021 në ambientet e Agjencisë Kadastrale të Kosovës qënduan Kryetari i Komunës së Vitisë Sokol Haliti, Kryetari i Komunës së Kamenicës Qendron Kastrati, Kryetari i Komunës së Obliqit Xhafer Gashi, Nënkryteari i Komunës së Malishevës Hajdin Berisha, Drejtori i Drejtorisë për Urbanizëm në Komunën e Klinës Lorenc Marleku dhe Drejtori i Drejtorisë për Urbanizëm në Komunën e Ferizajit Lulzim Aliu.

Përfitimet nga një projekt i tillë do të jenë shumëdimensionale si për komunat, ashtu edhe për institucionet tjera publike, institucionet komerciale dhe bizneset dhe për vetë qytetarët e Republikës së Kosovës.

Me rastin e nënshkrimit të kontratave, prijësit dhe përfaqësuesit e komunave vlerësuan angazhimin e Agjencisë Kadastrale të Kosovës në përgjithësi dhe bashkëpunimin me komunat në veçanti, ndërsa Kryeshefi i AKK-së Avni Ahmeti pos që o zotua në vazhdim të bashkëpunimit, kërkoi nga komunat që të caktojnë eksperetët përgjegjës për këtë projekt, si dhe kërkoi trajtimin e mundësive për ndarjen  e mjeteve financiare në baza vjetore për mirëmbajtjen e sistemit të adresave.

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 Maj 2021

- Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu me rastin e përvjetorit të aprovimit të Konventës së Stambollit takohet me mbrojtësit e viktimave. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Lëvizja FOL organizon tryezë diskutimi me ç’rast publikon raportin “Realizimi i Planit të Punës së KPK-së dhe PSh-së për vitin 2020”. (Hotel Sirius, ora 10:00)
    
- Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione shqyrton Propozim-vendimit e Avokatit të Popullit lidhur me zgjedhjen e 5 zëvendësve të Avokatit të Popullit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303, ora 10:00)
    
- Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu me rastin e përvjetorit të aprovimit të Konventës së Stambollit viziton Qendrën për Mbrojtjen e Grave dhe Fëmijëve. (Strehimorja, Ulpianë, ora 10:45)
    
- KDI mban konferencë për medie ku do të shpalosën të gjeturat e hulumtimit mbi transparencën e komunave të Kosovës në prokurim publik, për vitin 2020. (Zyret e KDI-së, ora 11:00)
    
- Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu me rastin e përvjetorit të aprovimit të Konventës së Stambollit takohet me Njësitin Kundër Dhunës në Familje-Policia e Kosovës. (Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Kosovës, ora 11:45)
    
- Ambasadori i BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog, do ta ndajë çmimin “Evropiani i Vitit 2021”, i cili jepet për të gjashtën herë radhazi nga BE-ja. (Shtëpia e Evropës, ora 13:00)