06 Dhjetor 2022

Ndalimi i projekteve të PTK, sindikata reagon

Prishtinë, 6 maj - Sindikata e Pavarur e PTK-ës, është e shqetësuar me Propozim - Vendimin  e lëshuar nga Ministria e Ekonomisë dhe Financave  e cila ka të bëjë me ndalimin e të gjitha projekteve të PTK-së. Me këtë vendim PTK-ja do të humb dhe do t`i  bie vlera për një periudhë shumë të shkurtër.

Me këtë propozim vendim ndalohet edhe nënshkrimi i kontratës kolektive e cila është në përfundim e sipër në mes të Sindikatës së Pavarur, Menaxhmentit të PTK-së dhe Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale.

Gjithashtu njoftojmë opinion e gjerë se Kryesia e SP -PTK-së,pas dorëzimit të peticionit në të cilin kërkohet shtyrja e privatizimit të PTK-ës,të  nënshkruar nga punëtorët e PTK-ës, dhe e dorëzuar në të gjitha instancat relevante të Kosovës dhe pas realizimit të shumicës së takimeve duke filuar me Jakup Krasiqin-Kryeparlamentar,me kryetarët e grupeve parlamentare,me Deputetët e pavarur,me znj.Nekibe Kelmendi, Ministresh e Drejtësisë,me zonjushën Myzejene Selmani-Kryetare e komisionit parlamentar për ekonomi tregëti Postë Telekomunikacion dhe energjetikë të Kosovës, Nenad Rashiq-Ministër i Punës dhe Mirëqenies Sociale.

Takimin me  Ministrin  e Ekonomisë dhe Financave Ahmet Shala edhe përkundër kërkesave të vazhdueshme për takim,nuk kemi arritur deri te realizimi,të cilin takim kërkojmë  ta realizojmë sa ma shpejtë,bazuar  në faktin se Ministria në fjalë është përgjegjëse për zhvillimin e këtyre proceseve.

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 dhjetor 2022

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, pret në takim Përfaqësuesin e Posaçëm të Bashkimit Evropian për Dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajčák. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00)

- Agjencia e Statistikave të Kosovës mban nesër takim konsultativ me Kryetar dhe përfaqësues të Komunave në Kosovë. (Hotel International Prishtina në Veternik, ora 9:30)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 301, ora 9:30)

- Instituti i Kosovës për Drejtësi dhe Grupi për Studime Juridike dhe Politike organizojnë tryezën e rrumbullakët për reformën në Administratën Publike. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport shqyrton Projektligjin për Anti Dopingun. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N225, ora 10:00)

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale takohet me Elvana Shala, ambasadore e vullnetit të mirë në Komisionin ndërkombëtar për të drejtat e njeriut ku do të diskutohet organizimi i kongresit botëror për personat me aftësi të kufizuara. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 10:00)

- Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal shqyrton në parim i Projektligjin për zhvillimin rajonal të balancuar. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)   

- Qendra Kosovare për Zhvillim dhe Avokim mban konferencën për media në lansimin e fushatës “E Drejta për Ajër të Pastër - vrasësi i padukshëm NO2 -”. (Restorant “Rings” tek Sheshi ‘Nënë Tereza”, ora 11:00)

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale organizon tryezën e rrumbullakët lidhur me punën, të arriturat dhe sfidat e Qendrave për Punë Sociale’’. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Komuna e Prishtinës inauguron veprën e artit në hapësira publike “Never Say Never” të artistit të mirënjohur bashkëkohor Alban Muja, e që po realizohet me mbështetje të Komunës së Prishtinës dhe MB Office. (Parku “Adem Demaçi”, ora 12:00)

- Zëvendëskryeministrit Besnik Bislimi raporton para Komisionit për Punë të Jashtme dhe Diasporë lidhur me dialogun dhe planin franko-gjerman. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 13:00)

 - Organizata jofitimprurëse Code organizon takimin lançues “Ora e Kodit” e cila është hyrje 1 orëshe në shkenca kompjuterike e krijuar për të shpjeguar “kodimin”. (Shkolla “Xhemail Mustafa” në Prishtinë, ora 13:00)

- Instituti i Kosovës për Drejtësi organizon tryezë të rrumbullakët, mbi publikimin e Raporteve: ‘‘Transparenca e Qeverisë’’ dhe ‘‘Transparenca në Ndërmarrjet Publike’’. (Hotel Sirius, ora 13:00)
 
- Komisioni për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim shqyrton Projektligjin për Vlerësimin e ndikimit në mjedis, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303, ora 13:00)