06 Gusht 2021

Lufthansa blerësi më serioz për Kroatia Airlines

Zagreb, 15 shkurt - Blerësi më serioz i aviotransportuesit kroat Kroatia Airlines, është partnerja shumëvjeçare Lufthansa, e cila më së mirë përballoi krizën ekonomike, lajmëroi Bgnes.

Kroatia Airlines për dallim nga JAT ka gjasa më të mëdha për t`u shitur, për shkak se kompania nuk është aq e madhe që të nevojitet transformim i plotë për t`u bërë profitabile.

“Kroatia Airlines është në situatë shumë të mirë nga JAT-i, i cili është i organizuar si “dinosaur” nga kohërat e kaluara, por nëse privatizohet, pronarët e rinj do të kërkojnë ndryshime të rëndësishme. Ne kërkojmë tregje të reja dhe kemi projekte në horizont, ndaj lajmi i mirë është se ndihet përmirësimi në treg për 5 deri 6 për qind”, deklaroi Zeno Singer, bashkëpronar i Dubrovnik Airlines-it kroat.

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Gusht 2021

 - Mbahet mbledhja e Komisionit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale në të cilën do të diskutohet procesi i monitorimit të Ligjeve. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 9:00)

- Nënshkuhet Memorandumi me Ambasadën e Norvegjisë “Mbështetje për Kuvendin e Republikës së Kosovës, kryetarin e Kuvendit dhe kabinetin e tij, komisionet dhe grupet parlamentare, nën kornizën ‘Fuqizimi i paqes dhe shtetndërtimit dhe avancimi i agjendës evropiane për Kosovën’. (Kabineti i kryetarit të Kuvendit, ora 10:40)  

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 11:00)

- Mbahet konferencë për medie lidhur me koncertin e Ramë Lahajt. (Hotel “Opera” në Prishtinë, ora 14:30)