18 Tetor 2021

Kompanitë botërore të avionëve në limitet e ekzistencës

Romë, 2 shkurt - Kompanive ajrore në Evropë dhe në tërësi në botë, do t'u duhen të paktën 3 vjet për t'u rikthyer në normat e rritjes së qëndrueshme.

 

Ndërkaq, shumë prej tyre janë të destinuara të shkojnë drejt falimentimit të sigurt. Një parashikim i tillë është bërë nga drejtori i Përgjithshëm i IATA-s, Giovanni Bisignani, i cili paraqiti një tablo të zymtë mbi të ardhmen e afërt të biznesit të fluturimeve ajrore.

Duke iu referuar të dhënave të nxjerra nga Eurocontrol (Organizata Europiane për Sigurinë e Fluturimit Ajror) për vitin 2009, ai tha se është shënuuar një rekord i rënies së fluturimeve në Evropë.

 

Sipas të dhënave konkrete, kjo rënie ka qenë në nivelin prej 6.6 përqind gjatë vitit të kaluar dhe pritet që edhe këtë vit të mos jetë më e pakët.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 Tetor 2021

 - Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve dhe Auditorja e Përgjithshme e ZKA-së raportojnë para Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike lidhur me shqyrtimin e Raportit Vjetor të Auditimit për vitin 2020. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 10:00)

- Fondacioni Kosovar Trashëgimia Kulturore pa Kufij, CHwB Kosova organizon Ilucidare Playground: “Guralec: Moving Rocks” dhe Konferencën “Përtej mureve dhe bindjeve”. Kinema Jusuf Gërvalla në Pejë