18 Tetor 2021

Ipko do t’i kompensojë të gjithë konsumatorët e Tv Digjital

''Prishtinë, 1 shkurt - IPKO do t’i kompensojë të gjithë konsumatorët e saj të televizionit kabllor digjital, të cilët në mbrëmjen e 27 janarit për disa orë kanë mbetur pa sinjal televiziv. Konsumatorët e pakove digjitale do të kompensohen me tri ditë abonim, falas. 

Prishtinë,  1 shkurt 2010 – Si pasojë e një anomalie teknike e cila ka ndodhur më 27 janar në satelitin W2 i cili ndodhet në hapësirë, konsumatorët e televizionit digjital të ofruar nga IPKO, për disa orë kanë mbetur pa sinjal televiziv. 

Problemet me satelitin W2 u evituan shpejtë dhe i njëjti u kthye në pozicionin e duhur, duke e bërë të mundur kështu ri-transmetimin e kanaleve televizive, në të cilat edhe konsumatorët e IPKO’së nuk kishin qasje.

Të gjithë konsumatorët e IPKO TV Digjital, të cilët ishin përdorues aktiv më 27 janar 2010, duke filluar nga mbrëmja e datës 1 shkurt, do të kompensohen me tri ditë shërbim falas në televizionin digjital të IPKO-së. Konsumatorëve do t’u shtohen tri ditë tjera abonimi në pakot aktive që kishin më 27 janar.

Zhvendosja e këtij sateliti ka lënë  pa sinjal edhe 7 platforma të tjera televizive, dhe afro 400 kanale televizive të cilat mbulojnë me sinjal Evropën, Afrikën Veriore, dhe Lindjen e Mesme. 

IPKO falënderon të gjithë konsumatorët e televizionit kabllor digjital për mirëkuptimin dhe kërkon edhe njëherë ndjesë për ndërprerjen e sinjalit si pasojë e avarisë së rëndë të ndodhur me satelitin në hapësirë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 Tetor 2021

 - Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve dhe Auditorja e Përgjithshme e ZKA-së raportojnë para Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike lidhur me shqyrtimin e Raportit Vjetor të Auditimit për vitin 2020. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 10:00)

- Fondacioni Kosovar Trashëgimia Kulturore pa Kufij, CHwB Kosova organizon Ilucidare Playground: “Guralec: Moving Rocks” dhe Konferencën “Përtej mureve dhe bindjeve”. Kinema Jusuf Gërvalla në Pejë