06 Gusht 2021

IPKO, 12 mijë euro për nëna dhe foshnja të shëndetshme

Prishtinë, 18 shkurt - Për Ditën e Pavarësisë së Republikës së Kosovës, kompania IPKO ka dhënë rreth 12 mijë euro të hyra nga komunikimi me SMS. Të hyrat e saj, IPKO do t’i jap për Fondacionin i cili mbron jetët e nënave dhe foshnjave të porsalindura kosovare.

Prishtinë,  18 shkurt 2010 – Në përvjetorin e dytë të Pavarësisë së Kosovës, kompania IPKO ka kontribuar me rreth 12 mijë euro për shëndetin dhe mirëqenien e foshnjave të porsalindura në Kosovë. 

Të hyrat e mbledhura më 17 shkurt, kompania IPKO do t’i jap për Fondacionin për Nëna dhe Foshnja të Shëndetshme, i cili vazhdimisht është duke grumbulluar fonde për blerjen e sistemit të ri të oksigjenit në Njësinë Intensive të Neonatologjisë, në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës. 

Sistemi i ri i oksigjenit i cili do të  instalohet nga kompania Dräger Medical, është më se i nevojshëm për  t’i mbrojtur foshnjat në Njësinë Intensive të Neonatologjisë, ndërsa do t’i zvogëlojë edhe komplikimet tjera shëndetësore me të cilat ballafaqohen foshnjat e porsalindura, e posaçërisht ato që lindin para kohe.

Nga qindra mija SMS të dërguar më 17 shkurt, kompania IPKO ka grumbulluar saktësisht 11,924.22 euro, ndërsa të gjitha të hyrat e mbledhura në këtë ditë, IPKO do t’i jap për të mbrojtur jetët foshnjave të porsalindura në vend. 

Gjatë njëzet e katër orëve të  17 shkurtit, Ditës së Pavarësisë së Republikës së Kosovës, konsumatorët e telefonisë mobile IPKO kanë dërguar afër gjysmë milioni SMS, nga pako të ndryshme të cilat ata përdorin, duke përfshirë edhe konsumatorët e shërbimit roaming. 

Tash e sa vite, kompania IPKO është e përfshirë në projekte të përgjegjësisë sociale, të cilat në vazhdimësi e rrisin kontributin e saj në zhvillimin e kulturës, artit, sportit, rinisë dhe aktivitete humanitare në Kosovë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Gusht 2021

 - Mbahet mbledhja e Komisionit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale në të cilën do të diskutohet procesi i monitorimit të Ligjeve. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 9:00)

- Nënshkuhet Memorandumi me Ambasadën e Norvegjisë “Mbështetje për Kuvendin e Republikës së Kosovës, kryetarin e Kuvendit dhe kabinetin e tij, komisionet dhe grupet parlamentare, nën kornizën ‘Fuqizimi i paqes dhe shtetndërtimit dhe avancimi i agjendës evropiane për Kosovën’. (Kabineti i kryetarit të Kuvendit, ora 10:40)  

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 11:00)

- Mbahet konferencë për medie lidhur me koncertin e Ramë Lahajt. (Hotel “Opera” në Prishtinë, ora 14:30)