27 Nëntor 2022

Greva e punonjësve në Belgjikë shkaktoi ndërprerje e transportit hekurudhor

Bruksel, 5 tetor - Greva e punonjësve të transportit hekurudhor në Belgjikë shkaktoi ndërprerje pasi tre të katërtat e trenave ndalën ofrimin e shërbimit.

Sindikatat e hekurudhës po mbajnë grevë 24 orëshe me arsyen se qeveria federale nuk ka përshtatur buxhetin e hekurudhës për të përmbushur kërkesat e punëtorëve, për mungesë të personelit dhe se nuk ka ndarë më shumë burime për të luftuar kundër përkeqësimit të kushteve në punë.

Në një deklaratë nga sindikatat thuhet se "Po vendosen buxhete për 10 vitet e ardhshme, përfshirë edhe buxhetin e hekurudhave. Duhet të ushtrojmë presion ndaj qeverisë që të sigurojë burim financiar të mjaftueshëm për hekurudhat".

Udhëtimet e trenave u ndalën plotësisht në qytetin Namur dhe Luksemburg si pasojë e grevës e cila ka shkaktuar ndërprerje serioze në transportin publik në mbarë vendin.

Greva e cila filloi dje në orën 22:00 sipas kohës lokale do të përfundojë sot në të njëjtën orë.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 nëntor 2022

- Në shënim të 110-vjetorit të Pavarësisë Shqipërisë do të mbahet mbledhje e përbashkët e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. (Kuvendi i Shqipërisë në Tiranë, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës së Forcës, Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës organizojnë “Ditën e Hapur’’ në të cilën do të marrin pjesë edhe udhëheqësit më të lartë shtetërorë, si dhe përfaqësuesit ushtarakë e diplomatikë të vendeve partnere. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 12:00)