03 Gusht 2021

Drejtoresha e USAID-it nesër inauguron rrjetën TV "Mrezha"

Prishtinë, 18 shkurt - Patricia Rader, Drejtore e USAID-it për Kosovë nesër zyrtarisht do të hap stacionin në gjuhën serbe  TV "Mrezhën".  

Kjo rrjetë e TV stacioneve në gjuhën serbe mbulon tetëdhjetë përqind (80%) të sërbve në Kosovë. Rrjeta e re lidh TV Mir (Leposaviq) dhe TV Most (Zveçan)  në veri të Kosovës me TV Herc (Shtërpce) dhe TV Puls (Shillovë) në jug.

Rrjeti financohet nga ana e USAID-it më një grant prej 144,000  dollarësh dhe  u mundëson TV stacioneve që drejtpërdrejtë të shkëmbejnë program dhe video material të incizuar me ndihmën e teknologjisë së internetit, duke sforcuar kështu kapacitetet ashtu që t’u ofrojn publikut lajme lokale.

Rrjeti ka një stacion mbledhës në Cagllavicë në afërsi të Prishtinës,  i cili stacion iu ndihmon stacioneve tjera qasje te drejtpërdrejtë në burimin e informatave nga Kosova. Kjo përkrahje është mundësuar nga USAID-i përmes Programit për Sforcimin e Mediave të Pavarura për Minoritete, i cili administrohet nga IREX.  

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Gusht 2021

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare në të cilën mbahet debat parlamentar lidhur me punën njëqind ditore të Qeverisë së Republikës së Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Zyra e UNICEF-it në Kosovë shënojnë hapjen e Muajit të Rinisë me mundësi të punës praktike për 900 të rinj. (Parku i Gërmisë tek fusha e basketbollit, pranë Qendrës Rekreative, ora 10:00)

-  Komisioni për Mbikëqyrjen e Financave Publike shqyrton raportin e auditimit për pasqyrat financiare vjetore të Kompanisë “Telekomi i Kosovës” me të ftuar Kryeshefin ekzekutiv dhe Kryesuesin e Bordit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N506, ora 10:00)

- ATRC në bashkepunim me CSGD organizojnë tryezën e diksutimit në të cilën do të shpalosen rezultatet e raportit të “Hate O Meter” i cili është hulumtim mbi Gjuhën e Urrejtjes në Mediat Kosovare . (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku raporton para Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 11:00)

- Kryetari i PDK-së Dega në Prizren, Shaqir Totaj mban konferencën e radhës për media. (Sheshi Shatërvan, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 301, ora 14:00)