26 Tetor 2021

Bordi i Postës shkarkon Kryeshefin Ekzekutiv dhe Zyrtarin Financiar

Prishtinë, 10 prill - Sot, Bordi i Përkohshëm i Drejtorëve të Ndërmarrjes Publike Posta e Kosovës ka mbajtur takimin e rregullt të tij.

Ministrja e Ekonomisë, Punësimit, Tregtisë, Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Investimeve Strategjike, Rozeta Hajdari ka bërë të ditur se fillimi i mbledhjes është përcjellë me tone të larta, pasi që në mbledhje kanë dashur të marrin pjesë persona të paftuar.

Kryesuesi i bordit ka kërkuar me ngulm largimin e tyre dhe pas saj ka filluar mbledhja. Pranë ndërtesës së Postës së Kosovës është vërejtur prezenca e zyrtarëve policorë.

Në këtë takim, Bordi i përkohshëm ka marrë vendim që të shkarkojë Kryeshefin Ekzekutiv dhe Zyrtarin Kryesor Financiar dhe të Thesarit.

"Kjo është bërë në përputhje të plotë me Ligjin për Ndërmarrje Publike, kurse reagimi ishte i shpejtë me qëllim të ndaljes së degradimit të kësaj ndërmarrje pasi që nga raportet e Zyrës Kombëtare të Auditimit dhe raporteve të Auditorëve të Brendshëm shihet se Ndërmarrja kishte degraduar në tre vitet e fundit", ka deklaruar Hajdari.

Trendi i humbjes financiare sipas saj ka vazhduar nga viti në vit përkatësisht nga një humbje totale që ishte prej 1,584,554.00 eurosh, në vitin 2016 ajo ishte rritur në 1,942,991.00 euro, në vitin 2017 dhe në vitin 2018 humbja ishte 2,333,841.00 euro;

Ajo ka njoftuar po ashtu se Ndërmarrja Publike Posta e Kosovës kishte marrë një opinion të kundërt nga Zyra Kombëtare e Auditimit, që është opinioni më i keq që mund të merret nga Auditori.

"Posta e Kosovës kishte planifikuar për marrjen e shërbimeve konsulentë, të cilat do të merreshin me implementimin e rekomandimeve të Zyrës Kombëtare të Auditimit, edhe pse këto detyra janë kryesisht detyra primare të kompanisë dhe ajo do të duhet ose të rekrutonte profesionist ose duhet të trajnonte stafin aktual për shërbime të rregullta të cilat bëhen çdo vit."

"Ne jemi të obliguar si Qeveri dhe të emëruarit e Bordit të Ndërmarrjeve Publike që të reagojmë në përputhje me përgjegjësitë dhe detyrat që kemi për të ndalur keq-menaxhimin e parasë publike", ka deklaruar Hajdari.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Tetor 2021

- Komisioni për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes shqyrton në parim Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit Nr.04/L-089 për deminimin Humanitar. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)

- Lëvizja Studentore për Barazi Studim Kritikë Veprim, mban aksion simbolik. (Para Fakultetit Ekonomik, ora 10:00)

- Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport shqyrton propozim-vendimin e Qeverisë për emërimin e anëtarëve të Këshillit Kombëtar të Shkencës dhe formon grupin punues për mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për Inspektoratin e Arsimit në Republikën e Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303, ora 10:00)

- Bëhet lasnimi i projektit “Përfshirja e grave në tryezën negociuese në Kosovë”, mbështetur nga Bashkimi Evropian. (Shtëpia e Evropës, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 301, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton vendimin e Qeverisë për aprovimin e rekomandimit të Komisionit Ndërministror për Investime Strategjike për dhënien e statusit Investitor Strategjik për subjektin investues “Kosmonte Foods”, formon grupin e punës për mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për Trepçën, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Mbahet simpoziumi shkencor “Muhaxhirët nëpër vite 1877/78 – 2021”. (Instituti Albanologjik, ora 11:00)

- Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku organizon ceremoninë e ndarjes së çmimeve të artit pamor për vitin 2020. (Kabineti i Ministrit të Kulturës, Hajrulla Çeku, ora 13:00)

- Fondacioni Jahjaga organizon lansimin e edicionit të tretë të Revistës ZA që prodhohet nga fondacioni me përkrahjen e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar të Italisë përmes Planit të Tretë Kombëtar të Italisë për Gra, Paqe dhe Siguri. (Libraria Dukagjini në Sheshin “Nënë Tereza”, ora 18:00)