25 Shtator 2022

YouTube feston ditëlindjen e pestë

SHBA, 16 shkurt - YouTube definitivisht ka bërë revolucion në mënyrën me të cilën ne shikojmë dhe publikojmë video materialet online dhe pak kohë pas paraqitjes është bërë lojtari kryesor në këtë pjesë të tregut, mirëpo më e mira mbi të gjitha është se ky shërbim ekziston që vetëm pesë vjet.

Domeni YouTube.com është regjistruar më 14 shkurt 2005, derisa ai ishte shpikur nga tre ish të punësuar të kompanisë PayPal - Steve Chen, Chad Hurley e Jawed Karim. YouTube ka bërë revolucion në formën si i shikojmë dhe i publikojmë video materialet, sepse është shërbimi i parë i këtij lloji i cili procedurën e ka thjeshtuar në maksimum.

Rritja e popullaritetit të shërbimit YouTube është ndihmuar edhe nga vendimi i kompanisë Google që ta bëj atë për vete. Sa për rikujtim, Google në tetor të vitit 2006 e ka blerë këtë shërbim për hiq më pak se 1.65 miliardë dollarë amerikanë.

Gjatë këtyre pesë viteve YouTube vazhdimisht avancon shërbimin e vet duke shtuar mundësi të reja dhe dihet që ky shërbim tanimë përcakton standardet në këtë segment të teknologjisë për komunikim dhe informim.

Kalendari

Ngjarjet e datës 24 shtator 2022

- Federata Atletikës së Kosovës dhe Departamenti i Sporteve, organizon maratonën “Prishtina 2022”, në të cilën marrin pjesë mbi 500 garues. (Nisja bëhet nga Teatri Kombëtar, ora 9:00)

- Me qëllim të koordinimit ndër-institucional mes Qeverisë dhe Pushtetit Lokal mbahet takimi i përbashkët me Kryeministrin, Albin Kurti, Ministrin e Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi, Ministrin e Financave, Hekuran Murati, Ministren e Ekonomisë, Artane Rizvanolli dhe Kryetarët e Komunave me ç ‘rast do të diskutohet performanca buxhetore e Komunave dhe Investimet Kapitale, energjia, etj... (Hotel Dukagjini në Pejë, ora 10:00)

- Partia Demokratike e Kosovës mban Konventën Programore të Gruas Demokratike të Kosovës.  (Hotel Emerald, ora 10:00)  

- Lidhja Demokratike e Kosovës, Dega në Gjilan mban konventën e madhe programore. (Salla e Teatrit të Qytetit në Gjilan, ora ora 11:00)

- Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë bën prezantimin e instalacionit simbolik “Fëmijët në Shkolla”. (Sheshi “Skënderbeu” në Prishtinë, ora 12:00)
 
- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, bashkë me Zëvendëskryeministren për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, marrin pjesë në hapjen solemne të Qendrës Kulturore Boshnjake, me rastin e festimit të Ditës Kombëtare të Boshnjakëve. (Qendra Kulturore Boshnjake në Prizren, ora 14:00)