09 Shkurt 2023

SHBA, Shtypi i shkruar “kërcënohet” nga interneti

New York, 2 mars – Gazetat e shkruara që shpërndahen në versionin print, raportuan vështirësi financiare në Britani dhe SHBA ndërsa studimet tregojnë.

se lajmet online janë më të preferuara sesa informacioni i servirur në mënyrën tradicionale me gazetat e mëngjesit apo të mbrëmjes.

Sipas studimeve më të fundit, lajmet online janë tani në mënyrën më të përhapur të informimit pas edicioneve informative që transmetohen në TV.

“Gazetat në SHBA dhe Britani të Madhe po kalojnë  vështirë financiare, shume prej tyre po shqyrtojnë mundësinë për vendosjen e pagesës për lajmet e tyre online.

Studimi tregoi se faqet e Google Neës dhe AOL ishin më të përdorurat, së bashku me sitet e CNN dhe BBC”, thuhet nga të dhënat e studimit.

Sipas tij, 61 % e lexuesve të anketuar marrin lajmet e tyre online në një ditë të zakonshme, krahasuar me 78 % të personave që informohen nga kanalet lokale të lajmeve dhe 71 % nga një rrjet televizive kombëtar si NBC apo kanalet kabllore si CNN e Fox Neës.

Studimi tregoi se mbi 70 për qind e të anketuarve konsultojnë të njëjtat informacione duke i marrë nga faqe të ndryshme internet të profiliziara në këtë fushë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 shkurt 2023

- Kuvendi i Republikës së Kosovës mban seancë plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

- Këshilli Gjyqësor i Kosovës mban mbledhjen e radhës. (Objekti i KGJK-së, ora 10:00)

- Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, viziton Komunën e Podujevës, ku do të pritet nga kryetari Shpejtim Bulliqi. (Podujevë, ora 10:00)

- Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, dhe kryetari i Podujevës, Shpejtim Bulliqi, do të përurojnë Qendrën e Mjekësisë Familjare në Gllamnik. (Fshati Gllamnik, Podujevë, ora 11:00)  

- Komuna e Prizrenit nënshkruan Agjendën e Kontratës Sociale për Prizrenin, që është zotim i përbashkët i Komunës dhe qytetarëve për përmirësimin e komunikimit, bashkëpunimit dhe veprimeve kolektive. (Këndi Amerikan në Prizren, ora 11:00)

- Federata e Boksit organizon ceremoninë e ndarjes së çmimeve “Laureatët e viti 2022”. (Hotel Sirius, ora 17:00)