10 Gusht 2022

Lansohet platforma për fondet e ndara për Organizatat e Shoqërisë Civile

Prishtinë, 3 mars - Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë dhe Zyra për Qeverisje të Mirë pranë Zyrës së Kryeministrit organizojnë lansimin e Platformës Online të Qeverisë Qendrore për fondet publike të ndara për Organizatat e Shoqërisë Civile (OShC).

Platforma online shërben si një pikë e vetme e qasjes për të dhënat lidhur me projektet dhe programet e OShC-ve që marrin fonde nga buxhetet e institucioneve qendrore dhe buxhetet komunale.

Ajo siguron një mundësi për kërkim gjithëpërfshirës dhe analiza të të dhënave për tërë përkrahjen financiare të alokuar për OShC-të.

Platforma pritet që t’ia mundësojë qytetarëve, publikut të gjerë dhe mediave monitorimin e shpenzimeve nga fondet publike për OShC-të dhe të kontribuojnë në respektimin e parimeve themelore të menaxhimit të shëndoshë financiar në të gjitha institucionet buxhetore, parandalimin e konfliktit të interesit, luftën kundër korrupsionit dhe reforma më efektive në administratën publike.

Platforma është zhvilluar me përkrahjen nga projekti që mbështetet me fondet të BE-së, “Mbështetje për zbatimin e Strategjisë Qeveritare për Bashkëpunim me Shoqërinë Civile”.

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 gusht 2022

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:00) 

- Agjencia Kosovare e Privatizimit mban ceremoninë e hapjes së ofertave të shitjeve përmes Likuidimit SHAL 57. (Hoteli Grand, ora 12:30)