27 Janar 2023

Interesimi fillestar për iPad më i madh se për iPhone

SHBA, 25 shkurt - Sipas hulumtimit të kompanisë për hulumtimin e tregjeve RBC/ChangeWave, interesimi për blerjen e pajisjes iPad është më i madh sesa që ai ka qenë me rastin e paraqitjes së iPhone në vitin 2007.

Pak kohë pasi që iPhone kishte arritur në treg, tre për qind e të anketuarve kishin thënë se ishin të interesuar për të blerë këtë pajisje, derisa gjashtë për qind kishin thënë se janë deri diku të interesuar për iPhone. Sot, një muaj pas daljes në treg të iPad, katër për qind e të anketuarve janë shumë “të nxehtë” për ta blerë, derisa nëntë për qind janë deri diku të interesuar për këtë kompjuter tablet të kompanisë Apple.

Natyrisht, një prej arsyeve për këtë sigurisht është edhe fakti se iPhone para arritjes nëpër dyqane të shitjes ka qenë një produkt relativisht i panjohur, derisa sot është një prej telefonave më të popullarizuar në treg, nëse jo më i popullarizuari, që sigurisht nxit interesimin edhe për iPad.

Megjithatë, kur merret parasysh fakti se iPad krijon një kategori të re të pajisjeve dhe në asnjë mënyrë nuk është diçka pa të cilën nuk mundeni pa të (së paku ja tani për tani), këto rezultate dëshmojnë se shitja e iPad do të mund të niste tepër mbarë qysh nga fillimi.

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 janar 2023

 - Mbahet dita e dytë e konferencës Ndërkombëtare për Siguri Siguri Kinernetike “Cyber Zero” në të cilën diskutohet sulmet online dhe kërcenimet në sigurinë kibernetike. (Klan Arena, ora 9:00)
    
- Bordi i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale raporton në Komisionin për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti lidhur me vendimin për lirimin nga obligimi për rentën minerare për ndërmarrjen “Ferronikeli”. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 10:00)
    
- Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione takohet me përfaqësues të OJQ-së “Zëri i Romëve, Ashkalinjve dhe Egjiptasve”. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00)
    
- Ministri i Financave Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, raporton në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere, lidhur me vendimin për rritjen e vlerës së faturave të tatimit në pronë. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 13:30)
    
- Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP) mbahet ceremonia e diplomimit të gjeneratës së 42 të kadetëve të Shërbimit Korrektues të Kosovës (SHKK). Merr pjesë ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu etj. (Ndërtesa e re e Fakultetit të Sigurisë Publike në AKSP, Vushtrri, ora 13:30)
    
- Universiteti Publik “Kadri Zeka” në Gjilan do të nderojë me çmimin “Doctor Honoris Causa” anëtarin e Parlamentit Evropian, Lukas Mandl. (Teatri i Qytetit, Gjilan, ora 15:00)