18 Gusht 2022

Hackathon: "Cilat inovacione digjitale për mësimin e gjuhës?"

Prishtinë, 2 qershor - Me mbështetjen e Ambasadës Franceze në Kosovë, Aleanca Franceze e Prishtinës dhe institucioni i arsimit të lartë Epitech njoftojnë për organizimin e një hackathon me temën: "Cilat inovacione digjitale për mësimin e gjuhës?".

Më 24 dhe 25 qershor në Aleancën Franceze të Prishtinë, rreth tridhjetë pjesëmarrës, nga 17-25 vjeç, do të kenë për detyrë të imagjinojnë kursin gjuhësor të së ardhmes, duke marrë parasysh sfidat që lidhen me evoluimin e shoqërisë sonë dhe përdorimet digjitale.

Ata do të paraqesin një përgjigje origjinale për këtë pyetje, duke paraqitur një projekt të një aplikacioni digjital në formën e një prezantim prej 5 minutash, dhe eventualisht një skenar përdorimi.

Në fund të hackathon, një juri do të zgjedhë tre projektet më të mira të zhvillimit të aplikacionit. Ekipet fituese do të marrin bursa nga 500 deri në 3,000 € për programet Epitech " Grande École " dhe "Coding Academy" të Epitech në Tiranë, si dhe kurse të gjuhës frënge në Aleancën Franceze të Prishtinës.
 
Aleanca Franceze e Prishtinës, partnerja e Ambasadës Franceze, është shkolla më e madhe e gjuhës frënge në Kosovë.

Misioni i saj është të promovojë diversitetin gjuhësorë dhe shkëmbimet kulturore midis Kosovës dhe vendeve frankofone.

Epitech është një nga institucionet më prestigjioze të arsimit të lartë francez në fushën e IT, me 20 kampuse në të gjithë botën dhe një shkallë punësimi 98% pas përfundimit të shkollës. Kampusi i saj Ballkanik ndodhet në Tiranë, Shqipëri.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)