09 Shkurt 2023

Google lëshon Web index "Caffeine"

SHBA, 12 qershor - Google po bëhet më i shpejtë dhe i plotë me një sistem të ri të quajtur Web Indexing “Kafeina.”

Carrie Grimes, një inxhiniere e software Google, tha se kërkimi gjigand i internetit kishte përfunduar se sistemi “siguron 50% rezultate të reja për kërkime në Web” dhe “mbledhja më e madhe e përmbajtjes së Web që ne kemi ofruar.”

“Pavarësisht nëse kjo është një histori e lajmeve, një blog ose një forum, ju tani mund të gjeni lidhje për përmbajtje relevante shumë më shpejt pas publikimit se sa që ishte e mundur më parë,” tha Grimes në një blog post.

Ajo tha se Google ka ndërtuar ‘Caffeine’ për të “vazhduar me evoluimin e Web-it dhe për të përmbushur pritjet në rritje të përdoruesëve.”

“Kërkuesit donin të gjenin përmbajtjen e fundit të përshtatshme dhe botuesit të presin dhe të gjejnë çastin ta publikojnë,” tha Grimes.

“Për të rifreskuar një shtresë të indeksit të vjetër, ne do të analizojmë tërë Web-in, që do të thotë se ishte një vonesë e konsiderueshme në mes ku kemi gjetur një faqe dhe e bëmë atë në dispozicion për ju,” tha Grimes.

“Me Caffeine, ne kemi analizuar Web-in në pjesë të vogla dhe përditësimin e indeksit tonë të kërkimit në mënyrë të vazhdueshme, globalisht,” – tha ajo. “Ne gjejmë faqe të reja, ose informacion të ri në faqet ekzistuese, ne mund të shtojmë këto direkt në indeks.”
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 shkurt 2023

- Kuvendi i Republikës së Kosovës mban seancë plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

- Këshilli Gjyqësor i Kosovës mban mbledhjen e radhës. (Objekti i KGJK-së, ora 10:00)

- Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, viziton Komunën e Podujevës, ku do të pritet nga kryetari Shpejtim Bulliqi. (Podujevë, ora 10:00)

- Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, dhe kryetari i Podujevës, Shpejtim Bulliqi, do të përurojnë Qendrën e Mjekësisë Familjare në Gllamnik. (Fshati Gllamnik, Podujevë, ora 11:00)  

- Komuna e Prizrenit nënshkruan Agjendën e Kontratës Sociale për Prizrenin, që është zotim i përbashkët i Komunës dhe qytetarëve për përmirësimin e komunikimit, bashkëpunimit dhe veprimeve kolektive. (Këndi Amerikan në Prizren, ora 11:00)

- Federata e Boksit organizon ceremoninë e ndarjes së çmimeve “Laureatët e viti 2022”. (Hotel Sirius, ora 17:00)