07 Shkurt 2023

Akademia jCoders organizon panairin e krijimeve teknologjikë

Prishtinë, 8 shkurt - Sot në ambientet e Fakultetit Teknik, Akademia jCoders organizon panairin e krijimeve teknologjikë nen garën Hackathon #7.

Në këtë panair do të marrin pjesë rreth 240 nxënës të moshës 8 - 18 vjeq, me rreth 100 projekte me teknologi të ndryshme. 

Ky organizim ka për qëllim të rris motivimin e nxënësve për të punuar në mënyrë të pavarur dhe t’i bëj nxënësit të kuptojnë rolin e tyre në komunitetin e krijuesve.

Nxënësit e jCoders kane zhvilluar projekte të cilat kontribojnë në një nga katër temat: Shëndeti dhe mirëqenia e njeriut, ambienti dhe mbrojtja e tij, edukimi dhe ndarja e njohurive dhe lehtësimi i jetës për njerëzit me nevoja të veçanta.

Të gjitha projektet e realizuara do të paraqiten nga nxenesit në panair qe do te mbahet sot.

Panairi do të jetë i hapur për të gjithë dhe do të ekspozohen të gjitha projektet e krijuara në katër kategoritë e mesiperme.  

Akademia jCoders është një institucion i cili ofron trajnime për nxënësit e moshave 8-18 vjeçare në fushën e teknologjisë. 

jCoders është institucion i akredituar nga Autoriteti Kombëtar i Kualifikimeve dhe i certifikuar ne nivel ndërkombëtar nga institucioni amerikan me standarde rigoroze AdvancED i cili e vlerësoi punën e akademisë me vlerësim maksimal për cilësi të mësimdhënies dhe planprogramit.

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 shkurt 2023

 - Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport, shqyrton Projektligjin pÑ‘r Agjencinë e Kosovës për Akreditim. (Kuvendi i Kosovës, salla N303, ora 10:00)
    
- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti, shqyrton Planin e Performancës për vitin 2023, të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 11:00)
    
- Kryetari i Gjilanit, Alban Hyseni, së bashku me përfaqësuesit e grupeve të qytetarëve organizon ceremoninë për nënshkrimin e Agjendës së Kontratës Sociale për Gjilanin, që është zotim i përbashkët nëpërmjet zyrtarëve të Komunës dhe qytetarëve për të përmirësuar komunikimin, bashkëpunimin dhe veprimet kolektive. (Shkolla e Mesme e Muzikës, Gjilan, ora 12:00)
    
- Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu, raporton në Komisionin për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim. Temë diskutimi është plani Hapësinor i Parkut Kombëtar “Bjeshkët e Nemuna”. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 13:00)

- Kryetari i Komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi, do të dorëzojë Kallëzim Penal në Prokurorinë Speciale në Prishtinë, për keqpërdorimin e mjeteve të Qeverisë së Kosovës nga ana e Këshillit Kombëtar Shqiptar. (Ndërtesa e Prokurorisë, ora 14:00)  
    
- Një delegacion i ambasadorëve të shteteve të QUINT-it në selinë e OSBE-së në Vjenë të Austrisë, vizitojnë Akademinë e Kosovës për Siguri Publike. I pranishëm do të jetë dhe ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla. (Akademia për Siguri Publike, Vushtrri, ora 14:25)