06 Gusht 2021

ORCA përgëzon Fakultetin e Sporteve

Prishtinë, 7 gusht - Përfaqësuesit e ORCA-s Rron Gjinovci e Gramos Buçinca kanë vizituar sot Dekanin Musa Selimi të Fakultetit të Edukimit Fizik dhe të Sportit të Universitetit të Prishtinës, me ç’rast e kanë përgëzuar për përmirësimin e performancës shkencore të këtij Fakulteti, i cili për shkak të rritjes së punimeve shkencore nuk është më në vendin e fundit në radhën e fakulteteve të UP-së. Në takim morën pjesë edhe emra të njohur të sportit kosovar që shërbejnë si profesorë në Fakultet.

Sado që rritja e numrit të punimeve është e vogël, pasur parasysh rrethanat dhe kushtet e vështira në të cilat punon Fakulteti, ORCA e sheh si të rëndësishëm faktin që është rritur publikimi shkencor në këtë Fakultet. Kjo tregon se edhe në kushte të rënda shkenca është e mundur dhe jep shpresë që Universiteti i Prishtinës të avancojë tutje në këtë drejtim.

ORCA u njoftua për së afërmi me punën dhe sukseset e jashtëzakonshme të studentëve dhe stafit akademik të Fakultetit në rrafshin ndërkombëtar. Po ashtu pati dakordim që Fakulteti i Edukimit Fizik dhe i Sportit së bashku me ORCA-n të avokojnë për përmirësimin e mëtutjeshëm të infrastrukturës, për hartimin e një rregulloreje të veçantë të avancimeve për këtë Fakultet e cila i përshtatet karakteristikave të Fakultetit, si dhe për shtimin e orëve të Edukatës Fizike në nivel vendi në sistemin arsimor parauniversitar me qëllim të ruajtjes së shëndetit dhe rritjes së mundësive për punësim të studentëve të këtij Fakulteti.

ORCA përveç kritikës së zellshme për parregullsitë kudo në hapësirat publike universitare, thekson rëndësinë e afirmimit të sukseseve të vogla si ai i Fakultetit të Edukimit Fizik dhe të Sportit. ORCA do të qëndrojë pranë dhe me të gjithë ata që angazhohen për rritjen e cilësisë së arsimit në vend.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Gusht 2021

 - Mbahet mbledhja e Komisionit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale në të cilën do të diskutohet procesi i monitorimit të Ligjeve. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 9:00)

- Nënshkuhet Memorandumi me Ambasadën e Norvegjisë “Mbështetje për Kuvendin e Republikës së Kosovës, kryetarin e Kuvendit dhe kabinetin e tij, komisionet dhe grupet parlamentare, nën kornizën ‘Fuqizimi i paqes dhe shtetndërtimit dhe avancimi i agjendës evropiane për Kosovën’. (Kabineti i kryetarit të Kuvendit, ora 10:40)  

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 11:00)

- Mbahet konferencë për medie lidhur me koncertin e Ramë Lahajt. (Hotel “Opera” në Prishtinë, ora 14:30)