07 Shkurt 2023

Agim Tahiraj zgjedhet kryetar i Shoqatës së Gjyqtarëve të Boksit

Prishtinë, 6 mars - Federata e Boksit e Kosovës, përkatesisht Shoqata e gjyqtarëve të boksit mbajti seminarin dhe kollokfiumin për gjyqtarë si dhe seminare për delegatë dhe mjek sportive në të cilën ishin prezent 15 pjesemarres.

Gjatë këtij takimi njëherit u mbajt dhe kuvendi i rregullt dhe zgjedhor i Shoqatës së Gjyqtarëve të Boksit ku kryetari i deritashëm Latif Demolli për shkak të postit të ri i emëruar nga muaji gushtë sekretar i përgjithshem i FboxK dha dorëheqje nga posti i kryetarit të shoqates së gjyqtarëve.

Kryetar i ri i Shoqatës së Gjyqtarëve të Boksit u zgjodh Agim Tahiraj, ndërsa sekretar Luan Krasniqi.

Para fillimit të sezonit pranveror të garave në boks shoqata e gjyqtarëve mban seminarin dhe kollokfiumin për gjyqtarë te boksit që te jenë sa me të aftë për gjykimin real dhe drejtimin e meqeve gjatë sezonit pranveror.

Ky seminar ishte me rëndesi për arsye të ndryshimit te disa rregullave teknike në boks dhe ndryshimi i disa vendimeve te gjyqtarëve.

Ligjerues për gjyqtar ishin gjyqtarët me licencë ndërkombëtare AIBA,  Latif Demolli, ndërsa tema kryesore të këtij seminari ishin ”Ndryshimet e disa rregullave në poentim dhe ndryshimi dhe plotësimi i disa rregullave teknike në bokse”, ”Lendimi i dyanshëm i boksierëve në ring, nderprerje e duelit.

Sylejman Voca  informoi mbi punen e delegatit para fillimit te meqit dhe deri me përfundimin e meqit dhe kompetencat e tyre si dhe ndryshimi i kategorive të boksiereve. Përpos Sylejman Vocës nga delegatet ishin Nadir Shllaku dhe Fadil Syla.

Ky seminar ishte i mirëseardhur për gjyqtarë, delegatë e mjek sportive për arsye të njohjes së ndryshimeve dhe plotsimeve me te reja nga rregullat teknike të IBA-së.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 shkurt 2023

 - Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport, shqyrton Projektligjin pÑ‘r Agjencinë e Kosovës për Akreditim. (Kuvendi i Kosovës, salla N303, ora 10:00)
    
- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti, shqyrton Planin e Performancës për vitin 2023, të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 11:00)
    
- Kryetari i Gjilanit, Alban Hyseni, së bashku me përfaqësuesit e grupeve të qytetarëve organizon ceremoninë për nënshkrimin e Agjendës së Kontratës Sociale për Gjilanin, që është zotim i përbashkët nëpërmjet zyrtarëve të Komunës dhe qytetarëve për të përmirësuar komunikimin, bashkëpunimin dhe veprimet kolektive. (Shkolla e Mesme e Muzikës, Gjilan, ora 12:00)
    
- Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu, raporton në Komisionin për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim. Temë diskutimi është plani Hapësinor i Parkut Kombëtar “Bjeshkët e Nemuna”. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 13:00)

- Kryetari i Komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi, do të dorëzojë Kallëzim Penal në Prokurorinë Speciale në Prishtinë, për keqpërdorimin e mjeteve të Qeverisë së Kosovës nga ana e Këshillit Kombëtar Shqiptar. (Ndërtesa e Prokurorisë, ora 14:00)  
    
- Një delegacion i ambasadorëve të shteteve të QUINT-it në selinë e OSBE-së në Vjenë të Austrisë, vizitojnë Akademinë e Kosovës për Siguri Publike. I pranishëm do të jetë dhe ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla. (Akademia për Siguri Publike, Vushtrri, ora 14:25)