16 Tetor 2021

Diskutohen sfidat e sistemit gjyqësor në zbatimin e Ligjit për Mbrojtje nga Diskriminimi'

Prishtinë, 15 shtator - Institucioni i Avokatit të Popullit organizon tryezën e rrumbullakët me temë ''Sfidat e sistemit gjyqësor në zbatimin e Ligjit për Mbrojtje nga Diskriminimi''.

Tryeza ka për qëllim diskutimin mbi diskriminimin, si një prej shkeljeve më të rënda të të drejtave të njeriut, si dhe krijimin e bashkëpunimit me sistemin gjyqësor dhe sistemin prokurorial në Kosovë, në funksion të mbrojtjes së të drejtave të njeriut, luftimin e diskriminimit dhe promovimin e barazisë së qytetarëve para ligjit.

Gjatë kësaj konference po ashtu do të diskutohet edhe për rolin e Gjykatës Kushtetuese në avancimin e jurisprudencës në fushën e barazisë dhe mos diskriminimit si dhe roli i prokurorisë dhe drejtësia penale në çështjet që pretendojnë diskriminim dhe sfidat e prokurorisë në zbatimin e legjislacionit për mbrojtje nga diskriminimi.
 
Po ashtu prezantohen të dhënat statistikore për çështjet gjyqësore që u referohen ose kanë elemente të diskriminimit në procedurat civile, penale dhe kundërvajtje dhe mënyrën e regjistrimit të tyre.

Edhe Gjykata Themelore do te prezantoj efikasitetin dhe sfidat e sistemit gjyqësor në zbatimin e ligjit dhe mbrojtje nga diskriminimi, duke iu referuar praktikës gjyqësore bazuar në dispozitat e legjislacionit  për mbrojtje nga diskriminimi.


Kalendari

Ngjarjet e datës 16 Tetor 2021

- Misioni vendor për vëzhgimin e zgjedhjeve “Demokracia në Veprim” do të organizojë konferencë për media, ku do të shpalosen të gjeturat kryesore nga vëzhgimi i fushatës për zgjedhjet lokale të 17 tetorit. (Zyrat e KDI-së, rruga “Bajram Kelmendi”, ora 10:00)
 
- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve bën shpërndarjen e materialit kryesor zgjedhor, ku bëjnë pjesë edhe fletëvotimet, për Zgjedhjet Lokale 2021. (Depoja qendrore e KQZ-së, përballë QNR-së, ora 10:00)

- Federata e Pingpongut organizon në bashkëpunim me KPP ‘Gani Maloku’ kanë paraparë organizimin e turneut të dytë memorial të veteranëve në nder të Gani Malokut.. (SHMU Tefik Çanga në Ferizaj, ora 14:00)