09 Gusht 2022

Vlerësohet puna e Komitetit Konsultativ për personat me aftësi të kufizuara

Gjilan, 5 tetor – Nënkryetari i Komunës së Gjilanit, Arbër Ismajli, e ka vlerësuar lartë punën e Komitetetit konsultativ për personat me aftësi të kufizuara.

Këtë vlerësim, Ismajli e ka bërë në tryezën e organizuar nga Forumi Kosova i Aftësisë së Kufizuar me temën “Bashkëpunimi institucional i nivelit lokal me organizatat për personat me aftësi të kufizuar, me fokus të vecantë në të gjitha të arriturat dhe sfidat e Komitetit Konsultativ dhe objektivat e tyre në të ardhmen”.

“Kudo që kam shkuar e kam thënë është që është Komiteti që e vlerësoj më së shumti, i cili e ka një koncept të qartë të punës, duke qenë insistues për realizimin e projekteve në interes të personave me aftësi të kufizuara. Jemi në përfundim të Fshatit të Lumtur, i cili do të përurohet së shpejti. Punët dhe kërkesat e Komitetit që u prezantuan këtu, me të gjitha kapacitetet jemi munduar t’i realizojmë si qeveri komunale, por që ky bashkëpunim do të thellohet në të ardhmen”, ka thënë Ismajli.

“Lutja ime për Shoqatat që merren me personat me aftësi të kufizuara është që të jenë në përkrahje të plotë të Komitetit konsultativ të personave me aftësi të kufizuara, sepse është re vetmja ombrellë për realizimi e kërkesave në shërbim të kësaj kategorie të shoqërisë”, shtoi ai. 

Në takim kanë paraqitur punën dhe angazhimet, Anita Ademi në cilësinë e kryesueses së Komitetit, Fatmir Shurdhani, Bajram Spahiu, Sami Ahmeti, sikuse edhe kryetari i Forumit Kosovar të Aftësisë së Kufizuar, Bujar Kadriu.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)