27 Janar 2023

Shënohet Dita Botërore e Shëndetit

Prishtinë, 7 prill - Me rastin e shënimit të Ditës Botërore të Shëndetit Drejtoria pÑ‘r ShÑ‘ndetÑ‘si nÑ‘ Prishtinë do të organizojë një aktivitet të zgjeruar në Komunën e Prishtinës për të shënuar këtë ditë.

Qëllimi i këtij aktiviteti është vetëdijësimi i qytetarëve lidhur me ruajtjen e shëndetit përmes edukimit dhe promovimit shëndetësor të ofruar nga stafi jonë gjatë këtij aktiviteti.

Ky aktivitet do tÑ‘ organizohet nÑ‘ bashkÑ‘punim me Ministrinë e Mbrojtjes, pÑ‘rkatÑ‘sisht me departamentin mjekÑ‘sor tÑ‘ FSK dhe studentÑ‘t e Kolegjit Universum.

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Përparim Rama dhe Ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj, do të vizitojnë ekipet mjekësore në Tendën në "Sheshin Zahir Pajaziti", për të parë nga afër punën e tyre.

Po ashtu organizata YMCA në bashkëpunim me Koalicionin K10 dhe nën mbështetjën e UNFPA në kuadër të shënimi të Ditës Botërore të Shëndetit do të organizoj aktivitet për ndërgjegjësimin e femrave për Higjienën Menstruale dhe promovimin e mbrojtjës së ambientit duke përdorur kupa menstruale të cila ripërdoren dhe janë miqësore ndaj natyrës.

Ky aktivitet do të zhvillohet tek monumenti i New Born gjatë të cilit do të shpërndahen Kupa Menstruale falas së bashku me fletëpalosje me udhëzime për përdorim dhe rëndësinë e mbajtës së Higjienës Menstruale.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 janar 2023

 - Mbahet dita e dytë e konferencës Ndërkombëtare për Siguri Siguri Kinernetike “Cyber Zero” në të cilën diskutohet sulmet online dhe kërcenimet në sigurinë kibernetike. (Klan Arena, ora 9:00)
    
- Bordi i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale raporton në Komisionin për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti lidhur me vendimin për lirimin nga obligimi për rentën minerare për ndërmarrjen “Ferronikeli”. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 10:00)
    
- Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione takohet me përfaqësues të OJQ-së “Zëri i Romëve, Ashkalinjve dhe Egjiptasve”. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00)
    
- Ministri i Financave Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, raporton në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere, lidhur me vendimin për rritjen e vlerës së faturave të tatimit në pronë. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 13:30)
    
- Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP) mbahet ceremonia e diplomimit të gjeneratës së 42 të kadetëve të Shërbimit Korrektues të Kosovës (SHKK). Merr pjesë ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu etj. (Ndërtesa e re e Fakultetit të Sigurisë Publike në AKSP, Vushtrri, ora 13:30)
    
- Universiteti Publik “Kadri Zeka” në Gjilan do të nderojë me çmimin “Doctor Honoris Causa” anëtarin e Parlamentit Evropian, Lukas Mandl. (Teatri i Qytetit, Gjilan, ora 15:00)