04 Shkurt 2023

Rreth 19,000 euro u mblodhën në fushatën #dashniekujdes

Prishtinë, 14 dhjetor - Duke parë nevojën e jashtëzakonshme për të mbështetur institucionet shëndetësore në ofrimin e shërbimeve dhe trajtimit të duhur shëndetësor në këtë periudhë të brishtë me pandeminë Covid-19, Aksioni për Nëna dhe Fëmijë organizoi edicionin e dytë të fushatës #dashniekujdes.

Fushata #dashniekujdes kishte për qëllim ngritjen e fondeve përmes së cilave do të blihen pajisje dhe medikamente të nevojshme për të përmirësuar shëndetin e nënave dhe fëmijëve në Republikën e Kosovës.

Kjo fushatë bamirëse e cila zgjati dy javë, u përmbyll me një ngjarje televizive ku u diskutua për misionin dhe të arriturat e AMC-së si dhe ndikimin e programeve tona shëndetësore në institucione shëndetësore dhe në shoqërinë tonë.

Kjo fushatë u realizua falë mbështetjes nga sektori privat të cilët besojnë në punën dhe angazhimin tonë në këtë kauzë. Gjithsej 18,889,50 euro u mblodhën përmes sponzorizimeve nga kompanitë private, donacioneve online dhe donacioneve përgjatë emisionit në Klan Kosova.

Në këtë ngjarje morrën pjesë personalitete të njohura si Albina Kelmendi, Shengyl Ismaili, Florent Abrashi, Eshref Durmishi, Fiona Gllavica dhe Festim Fanaj. Poashtu, në mënyrë virtuale na mbështetën edhe Gresa Pallaska, Arbela Statovci, Yll Limani dhe Dhurata Dora për të cilët shprehim mirënjohje dhe i falënderojmë përzemërsisht për mbështetjen e fushatës #dashniekujdes.

Fushata #dashniekujdes nuk do të ishte e mundur pa sponzorin medial Klan Kosova dhe Alaudin Hamiti, i cili moderoi gjatë ngjarjes përmbyllëse.

Falënderim i veçantë për sponsorët GOLD: Banka për Biznes, DentFix, Origin3 Agency, NLB Banka, dhe sponsorët SILVER: EraMed, Kep Trust, Crimson Capital, PI Communications, Illyria Life, Ipko Foundation, Topia, Entermedia, Recura Financials, Meridian Express dhe Publico.

Nga stafi i AMC-së shprehim mirënjohje dhe falënderim të veçantë për ekipin kreativ të Origin3 Agency dhe Platformës Kerkoj, të cilët shprehën gatishmërinë dhe vullnetin për të na mbështetur përgjatë fushatës në konceptimin e dizajneve të edicionit të dytë të fushatës #dashniekujdes.  

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 shkurt 2023  - Këshilli Gjyqësor i Kosovës mban mbledhjen e radhës. (Ndërtesa e KGjK-së, ora 9:00)

- Kuvendi Komunal i Gjilanit mban seancë të jashtëzakonshme, ku në rend dite do të jetë falja e tatimit në pronë në vlerën deri 100 euro për të gjithë tatimpaguesit e kësaj komune, për vitin 2023. (Salla e Kuvendit Komunal të Gjilanit, ora 10:00)

- Sindikata e Sektorit Privat të Kosovës mban konferencë për shtyp lidhur me gjendjen e punëtorëve teknik të Sektorit Privat te Kosovës dhe dialogu me qeverinë dhe institucionet tjera të Kosovës. (Zyrët e Sindikatës, ora 11:00)

- Lidhja Demokratike e Kosovës Dega në Prizren, mban konferencë për medie. (Selia e LDK-së në Prizren, ora 11:00)

- Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere shqyrton Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit mbi ndarjet buxhetore, si dhe shqyrton listën e kandidatëve për plotësimin e një pozite për anëtar joekzekuiv të Bordit të Bankës Qendrore të Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, salla C203, ora 13:30)

- Prezantohet puna e kryer rreth vajzave dhe grave me aftësi të kufizuara të cilat kanë folur hapur për historitë e tyre të, abuzimeve seksuale, dhunës fizike, dhunës psikike, keqtrajtimeve, ofendimeve dhe diskriminimeve. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 14:30)