18 Gusht 2022

Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare e Rahovecit bëhet me mamograf

Rahovec, 24 shtator - Kryetari i Komunës, Smajl Latifi i shoqëruar nga nënkryetari Fatmir Iska dhe Samir Mustafa, drejtori i Drejtorisë për Shëndetësi dhe Përkujdesje Sociale, kanë vizituar sot  Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare (QKMF) “Dr. Fahredin Hoti”, arsyeje e vizitës ishte përurimi i mamograf. Kontrollat nga mjekët specialist do të jenë janë falas.

Gjatë vizitës në QKMF, kryetari Latifi ka thënë se mbrojtja më e mirë ndaj kancerit të gjirit është zbulimi i hershëm.

Mesatarisht, 1 në 8 gra diagnostikohen gjatë jetës me kancer të gjirit, ndërsa rastet më të shpeshta janë mbi 50 vjeç.

Sot është bërë përurimi i mamografit në QKMF në Rahovec.

"Ju lus shumë që të keni kujdes për veten dhe të bëni kontrollën, e cila është FALAS, ngase kështu ju parandaloni një sëmundje të rëndë", ka theksuar Latifi.

Kontrollat bëhen në konsultim dhe me rekomandim të mjekut specialist.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)