09 Shkurt 2023

Qendra Emergjente për 2 muaj kryen 6.188 vizita mjekësore

Prishtinë, 4 mars - Në dymujorin  e parë të këtij viti në Qendrës Emergjente të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës janë kryer 6.188 vizita mjekësore, kurse ka pasur 1.314 raste të pranimeve. Për këtë periudhë kohore, në Qendrën Emergjente janë kryer 663 intervenime. Po ashtu, janë kryer edhe 1.890 reanimime, 286 operacione.

Ndihmën mjekësore si pasojë e aksidenteve në trafik e kanë kërkuar 611 raste, 5 prej tyre kanë vdekur në Qendrën Emergjente.  Për këtë periudhë ka pasur 48 raste të plagosjes me armë dhe 64 raste që  kanë kërkuar ndihmën mjekësore si pasojë e rrahjes,

Statistikat  për muajin janar dhe shkurt

 Janar                                   Shkurt

Vizita 3.282                         Vizita 2.906

Pranime 678                         Pranime 636

Intervenime 348                   Intervenime 315

Reanimime 957                    Reanimime 933

Operacione 149                     Operacione  137

Aksidente  312                      Aksidente 299

Vdekje në aksident 4          Vdekje në aksident 1

Plagosje me armë 20             Plagosje me armë 28

Raste të rrahjeve 27               Raste të rrahjeve 37
 
Raportin e plotë për punën dymujore të Qendrës Emergjente, e gjeni në attachmenet, ku mes tjerash sqarohet se nga cilat komuna të Republikës së Kosovës kanë qenë pacientët që kanë kërkuar ndihmën mjekësore. Po ashtu, gjeni 2 fotografi nga Qendra Emergjente.

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 shkurt 2023

- Kuvendi i Republikës së Kosovës mban seancë plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

- Këshilli Gjyqësor i Kosovës mban mbledhjen e radhës. (Objekti i KGJK-së, ora 10:00)

- Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, viziton Komunën e Podujevës, ku do të pritet nga kryetari Shpejtim Bulliqi. (Podujevë, ora 10:00)

- Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, dhe kryetari i Podujevës, Shpejtim Bulliqi, do të përurojnë Qendrën e Mjekësisë Familjare në Gllamnik. (Fshati Gllamnik, Podujevë, ora 11:00)  

- Komuna e Prizrenit nënshkruan Agjendën e Kontratës Sociale për Prizrenin, që është zotim i përbashkët i Komunës dhe qytetarëve për përmirësimin e komunikimit, bashkëpunimit dhe veprimeve kolektive. (Këndi Amerikan në Prizren, ora 11:00)

- Federata e Boksit organizon ceremoninë e ndarjes së çmimeve “Laureatët e viti 2022”. (Hotel Sirius, ora 17:00)