10 Gusht 2022

Publikohet manuali i parë në gjuhen shqipe për kancerin e gjirit

Prishtinë, 14 dhjetor - Në nëntor u publikua Manuali i pare dhe i vetmi ne gjuhen shqipe per Kancerin e gjirit e pranuar nga organizata nderkombtare per Kancer ESMO.

Ky manual, i cili nuk ka egzistuar me pare ne gjuhen shqipe, do te sherbeje ne rend te pare pacienteve te kancerit te gjirit, shqipefoles, ne tere Globin.

Prandaj kjo vleresohet si nje veper e madhe per kombin shqiptare, kudo qe jane.

Ky Manual eshte pregaditur nga ekipi i Shoqates Renesansa, shoqate tani me e njohur ne bote si shoqate e pacienteve te kancerit te gjirit ne Kosove si dhe nga mjekt onkolog te Kosoves.
 
Duke ditur se numri I pacienteve te kancerit te gjirit ne Kosove eshte ne rritje, dhe ata nuk kane asnje njohuri per semundjen, ky manual do te sherbeje jashtezakonishte shume per te gjithe si per pacientet ashtu edhe per mjeket. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 gusht 2022

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:00) 

- Agjencia Kosovare e Privatizimit mban ceremoninë e hapjes së ofertave të shitjeve përmes Likuidimit SHAL 57. (Hoteli Grand, ora 12:30)