27 Janar 2023

Onkologët nga Tirana qëndrojnë në Kosovë

Prishtinë, 16 mars - Një delegacion i onkologëve nga Qendra Spitalore Universitare e Tiranës ka zhvilluar një vizitë pune në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës dhe është takuar me zyrtarë të lartë të Ministrisë së Shëndetësisë së Republikës së Kosovës.

Delegacioni nga Tiranë në përbërje të së cilit ishin prof. Dr. Agim Sallaku , shef i Spitalit Onkologjik të QSU të Tiranës, dr. Astrit Aliahmetaj dhe znj. Lulzime Daci, në takimin me zëvendësministren e Shëndetësisë Mybera Mustafa dhe kreun e QKUK-së, Ali Sadriu, kanë biseduar për qëllimin e MSh-së për funksionalizimin e Institutit Onkologjik të Kosovës si dhe për mundësitë e asistencës teknike e profesionale nga Tirana në funksionalizimin e shpejtë të tij.

Në këto takime është biseduar për nevojën e ndihmës së QSU të Tiranës për QKUK-në për trajnimin e personelit për dhënien e kimioterapisë dhe po ashtu edhe për aplikimin e radioterapisë.

Delegacioni nga Tirana, pasi t’i analizojë çështjet të cilat janë inspektuar në Institutin Onkologjik dhe ato të diskutuara me zyrtarët kosovarë së bashku, do t’i përgatis rekomandimet lidhur me funksionalizimin e Institutit të Onkologjisë në Kosovë, në mënyrë që përfundimisht të startojë me punë ky institut, gjegjësisht të fillojë aplikimi i radioterapisë në Kosovë.

Pritet që pas rekomandimeve që do të jepen, dhe pas nënshkrimit të marrëveshjes midis QKUK-Kosovë dhe QSUT- Shqipëri, të caktohet edhe koha kur instituti Onkologjik do të startojë me punë në Kosovë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 janar 2023

 - Mbahet dita e dytë e konferencës Ndërkombëtare për Siguri Siguri Kinernetike “Cyber Zero” në të cilën diskutohet sulmet online dhe kërcenimet në sigurinë kibernetike. (Klan Arena, ora 9:00)
    
- Bordi i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale raporton në Komisionin për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti lidhur me vendimin për lirimin nga obligimi për rentën minerare për ndërmarrjen “Ferronikeli”. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 10:00)
    
- Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione takohet me përfaqësues të OJQ-së “Zëri i Romëve, Ashkalinjve dhe Egjiptasve”. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00)
    
- Ministri i Financave Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, raporton në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere, lidhur me vendimin për rritjen e vlerës së faturave të tatimit në pronë. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 13:30)
    
- Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP) mbahet ceremonia e diplomimit të gjeneratës së 42 të kadetëve të Shërbimit Korrektues të Kosovës (SHKK). Merr pjesë ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu etj. (Ndërtesa e re e Fakultetit të Sigurisë Publike në AKSP, Vushtrri, ora 13:30)
    
- Universiteti Publik “Kadri Zeka” në Gjilan do të nderojë me çmimin “Doctor Honoris Causa” anëtarin e Parlamentit Evropian, Lukas Mandl. (Teatri i Qytetit, Gjilan, ora 15:00)