31 Korrik 2021

MSH, sot pritet marrëveshja me Institutin gjerman “BfArM”

Prishtinë, 21 shkurt - Ministria e Shëndetësisë e Republikës së Kosovës (MSH) sot do të nënshkruajë një Marrëveshje bashkëpunimi me Institutin Federal Gjerman për Medikamente dhe Pajisje Medicinale (BfArM), nga Boni i Gjermanisë.

Me këtë Marrëveshje të bashkëpunimit, MSH dhe “BfArM” dakordohen që të bashkëpunojnë në krijimin e një procedure të veçantë, sipas të cilës, Agjensioni Kosovar për Produkte Mjekësore (AKPM) në mënyrë të njëanshme njeh autorizimet e marketingut dhe vendimet e regjistrimit për Produkte medicinale për përdorim human të lëshuara nga “BfArM” dhe më pas lëshon autorizime për marketing të këtyre produkteve medicinale për përdorim human në territorin e Republikës së Kosovës.

Kalendari

Ngjarjet e datës 31 Korrik 2021

- Qendra për Informim dhe Përmirësim Social në bashkëpunim me Ambasadën Gjermane dhe Komunën e Prishtinës organizon për herë të parë Panairin e Vullnetarëve të Shëndetit Mendor. (Biblioteka Kombëtare “Pjetër Bogdani”, ora 10:00)

- Federat e Futbollit të Kosovës organizon workshop-in rreth sistemit VAR. (Kampi Edukativ Nacional në Hajvali, ora 17:00)