06 Dhjetor 2022

Miratohet strategjia për Shkollat Promovuese të Shëndetit

Prishtinë, 30 mars - Qeveria ka miratuar “Strategjinë për Shkollat Promovuese të Shëndetit në Kosovë, 2009-2018” që është hartuar në bashkëpunim nga Ministria e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë, Ministria e Shëndetësisë, Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor dhe Ministria e Kulturës.

Kryeministri Hashim Thaçi ka vlerësuar se “Strategjia për Shkollat Promovuese të Shëndetit në Kosovë paraqet kornizën themelore përmes së cilës sektorët e arsimit, shëndetësisë, mjedisit, rinisë, individët, organizatat qeveritare dhe jo qeveritare, sektori i biznesit dhe të gjithë të interesuarit do të zbatojnë programe të veçanta, me qëllim të ngritjes së cilësisë së punës, si dhe mësimdhënies dhe mësim-nxënies, në një mjedis shkollor të shëndetshëm e të përshtatshëm, pa dhunë, pa diskriminim dhe të hapur për ide të reja.

Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor i ka propozuar  kabinetit qeveritar që të miratojë vendimin për shpalljen e Zonës së veçantë, zonë e interesit të përgjithshëm nacional. për zonën ku ka vepruar Shtabi  i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, në Kleçkë dhe Divjakë.

Kjo zonë përfshinë një sipërfaqe prej më se 15 mijë hektarësh. “Marrja e vendimit për shpalljen ‘Zonë e veçantë’, zonën në të cilën ka vepruar Shtabi i Përgjithëshëm i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, në Kleçkë dhe Divjakë, ka rëndësi të madhe historike dhe kulturore dhe është dëshmi për një ngjarje dhe një vend të rëndësishme, për sakrificën dhe dashurinë për liri para gjeneratave të tashme dhe të ardhme”, ka vlerësuar kryeministri Hashim Thaçi në këtë rast.

Qeveria e Kosovës ka zgjedhur anëtarë ë bordit të Agjencionit Kosovarë të Privatizimit, Naser Osmanin.

Kryeministri Hashim Thaçi ka përshëndetur kthimin e 26 familjeve të zhvendosura të komunitetit serb në komunën e Istogut dhe ka vlerësuar se ky është një mesazh i mirë për punën e mirë të institucioneve të Kosovës dhe ka inkurajuar institucionet qendrore dhe lokale për të qëndruar pran të gjithë atyre që kthehen ne pronat e tyre, me mbështetje morale dhe materiale.

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 dhjetor 2022

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, pret në takim Përfaqësuesin e Posaçëm të Bashkimit Evropian për Dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajčák. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00)

- Agjencia e Statistikave të Kosovës mban nesër takim konsultativ me Kryetar dhe përfaqësues të Komunave në Kosovë. (Hotel International Prishtina në Veternik, ora 9:30)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 301, ora 9:30)

- Instituti i Kosovës për Drejtësi dhe Grupi për Studime Juridike dhe Politike organizojnë tryezën e rrumbullakët për reformën në Administratën Publike. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport shqyrton Projektligjin për Anti Dopingun. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N225, ora 10:00)

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale takohet me Elvana Shala, ambasadore e vullnetit të mirë në Komisionin ndërkombëtar për të drejtat e njeriut ku do të diskutohet organizimi i kongresit botëror për personat me aftësi të kufizuara. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 10:00)

- Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal shqyrton në parim i Projektligjin për zhvillimin rajonal të balancuar. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)   

- Qendra Kosovare për Zhvillim dhe Avokim mban konferencën për media në lansimin e fushatës “E Drejta për Ajër të Pastër - vrasësi i padukshëm NO2 -”. (Restorant “Rings” tek Sheshi ‘Nënë Tereza”, ora 11:00)

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale organizon tryezën e rrumbullakët lidhur me punën, të arriturat dhe sfidat e Qendrave për Punë Sociale’’. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Komuna e Prishtinës inauguron veprën e artit në hapësira publike “Never Say Never” të artistit të mirënjohur bashkëkohor Alban Muja, e që po realizohet me mbështetje të Komunës së Prishtinës dhe MB Office. (Parku “Adem Demaçi”, ora 12:00)

- Zëvendëskryeministrit Besnik Bislimi raporton para Komisionit për Punë të Jashtme dhe Diasporë lidhur me dialogun dhe planin franko-gjerman. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 13:00)

 - Organizata jofitimprurëse Code organizon takimin lançues “Ora e Kodit” e cila është hyrje 1 orëshe në shkenca kompjuterike e krijuar për të shpjeguar “kodimin”. (Shkolla “Xhemail Mustafa” në Prishtinë, ora 13:00)

- Instituti i Kosovës për Drejtësi organizon tryezë të rrumbullakët, mbi publikimin e Raporteve: ‘‘Transparenca e Qeverisë’’ dhe ‘‘Transparenca në Ndërmarrjet Publike’’. (Hotel Sirius, ora 13:00)
 
- Komisioni për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim shqyrton Projektligjin për Vlerësimin e ndikimit në mjedis, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303, ora 13:00)

 

- Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, së bashku me Ministrin e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci, prezantojnë buxhetin për vitin 2023 para qytetarëve të Komunës së Podujevës. (Teatrin ”Avdush Hasani” në Podujevë, ora 17:30)