16 Tetor 2021

Ministri Bukoshi priti një delegacion të FRYDOM-it

Prishtinë, 13 prill - Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Bujar Bukoshi, bashkë me kabinetin e tij, priti sot në një takim përfaqësuesit e organizatës FRIDOM, të kryesuar nga Ugis Sics, me të cilët është diskutuar për ecurinë e rishikimit funksional të Ministrisë së Shëndetësisë.

Sipas rekomandimeve të FRIDOM, Ministria e Shëndetësisë, sikurse edhe ministritë e tjera kanë përcaktuar drejtimet kryesore të Planit Zhvillimor Strategjik që përfshijnë ndryshimin e fokusit kryesor të Ministrisë nga administrimi dhe menaxhimi i drejtpërdrejt i shërbimeve shëndetësore drejt një Ministrie të fokusuar në politikë-bërje të cilësisë së lartë, planifikim , rregullim, monitorim dhe rishikim.

Në këtë takim është biseduar për reformën e mëtejme në strukturës së Ministrisë me qëllim të rritjes së efektshmërisë së saj.

Ministri Bukoshi ka falënderuar përfaqësuesit e FRIDOM-it për ndihmën në këtë proces të rishikimit funksional, efektet e të cilit pritet të jepen pas një kohe.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 Tetor 2021

- Misioni vendor për vëzhgimin e zgjedhjeve “Demokracia në Veprim” do të organizojë konferencë për media, ku do të shpalosen të gjeturat kryesore nga vëzhgimi i fushatës për zgjedhjet lokale të 17 tetorit. (Zyrat e KDI-së, rruga “Bajram Kelmendi”, ora 10:00)
 
- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve bën shpërndarjen e materialit kryesor zgjedhor, ku bëjnë pjesë edhe fletëvotimet, për Zgjedhjet Lokale 2021. (Depoja qendrore e KQZ-së, përballë QNR-së, ora 10:00)

- Federata e Pingpongut organizon në bashkëpunim me KPP ‘Gani Maloku’ kanë paraparë organizimin e turneut të dytë memorial të veteranëve në nder të Gani Malokut.. (SHMU Tefik Çanga në Ferizaj, ora 14:00)