27 Nëntor 2022

Mblidhën 33 mijë euro në ngjarjen bamirëse për nënat dhe fëmijët Let’s Dance

Prishtinë, 23 shtator - Pas dy viteve pauzë për shkak të pandemisë Covid-19, edicioni i 6-të i ngjarjes bamirëse Let’s Dance u rikthye me shumë energji për të ndihmuar nënat dhe fëmijët në vend. Kësaj here ngjarja u mbajt në Klan Arena, ku morën pjesë rreth 400 mbështetës të misionit të AMC-së për përmirësim të shëndetit të nënave dhe fëmijëve.

Si çdo vit, qëllimi i kësaj ngjarjeje ishte që të mbledhë fonde të cilat më pas përmes Fondacionit Aksioni për Nëna dhe Fëmijë do të destinohen për të mbështetur programe të ndryshme shëndetësore për të siguruar medikamente dhe pajisje mjekësore për institucionet shëndetësore publike në vend.

Drejtori ekzekutiv Vlorian Molliqaj u shpreh mirënjohës dhe falënderues ndaj të gjitha kompanive që e kanë sponsorizuar këtë ngjarje, përfshirë këtu edhe vullnetarët, mbështetësit, partnerët dhe të gjithë të pranishmit.

Molliqaj foli mbi rolin e filantropisë për të arritur ndryshimet rrënjësore në vend, duke theksuar se forcimi i sistemit shëndetësor duhet të jetë një prioritet për të gjithë ne pasi që vetëm me një sistem shëndetësor të fortë e të zhvilluar do të mund të ofrojmë shërbime cilësore shëndetësore për secilin qytetarë dhe poashtu të krijojmë kushte me të mira për punonjësit shëndetësorë të cilët çdo ditë e më shumë po largohen nga institucionet shëndetësore.

Ai poashtu prezantoi para të pranishmëve arritjet kryesore të AMC-së përgjatë viteve të kaluara, duke nënvizuar mijëra jetë të foshnjave të shpëtuara falë pajisjeve mjekësore dhe medikamenteve të dhuruara nga AMC në institucionet shëndetësore në Kosovë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 nëntor 2022

- Në shënim të 110-vjetorit të Pavarësisë Shqipërisë do të mbahet mbledhje e përbashkët e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. (Kuvendi i Shqipërisë në Tiranë, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës së Forcës, Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës organizojnë “Ditën e Hapur’’ në të cilën do të marrin pjesë edhe udhëheqësit më të lartë shtetërorë, si dhe përfaqësuesit ushtarakë e diplomatikë të vendeve partnere. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 12:00)