09 Gusht 2022

Mbahet kongresi i parë klinik i kirurgëve të Kosovës

Prishtinë, 23 shtator - Kolegji i Kirurgëve të Kosovës në bashkëpunim me Odën e Mjekëve të Kosovës organizon kongresin e parë klinik të kirurgëve, i cili do të mbahet në mënyrë hibride me pjesëmarrje fizike dhe virtuale.

Në këtë Kongres katër-ditorë do t’i prezantojnë punimet e tyre rreth 100 ligjërues, me ç’rast rreth gjysma e tyre janë profesorë dhe kirurgë të rangut botëror nga SHBA, Argjentina, Shqipëria, Austria, vende tjera të Evropës dhe më tej.

Ceremonia e hapjes do të mbahet sot në të cilën do të jenë të ftuar mysafirë nga autoritetet vendore qendrore, si: Kryeministri, Ministri i Shëndetësisë, Ministrja e Arsimit, përfaqësues të tjerë nga autoritet përkatëse të institucioneve shkencore dhe shëndetësore, etj.

Në këtë ceremoni, mes tjerash, Kolegji i Kirurgëve të Kosovës do t’ua ndajë Çmimin “Prof. Dr. Sami Haxhibeqiri” dy kirurgëve të njohur nga Kosova dhe Shqipëria, për arritjet e tyre jetësore në kirurgji.

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)