09 Gusht 2022

Lansohen të gjeturat e nivelit te stresit tek duhanpirësit dhe joduhanpirësit

Prishtinë, 8 tetor - Stress Free Corner në bashkëpunim me Qendrën Kosovare për Avokim dhe Zhvillim (KADC) kanë realizuar një hulumtim në shkallë vendi, nëpërmjet platformës online për të matur “Nivelin e stresit tek duhanpirësit dhe joduhanpirësit”.

Përgjatë periudhës qershor - shtator janë mbledhur të dhënat, që do të lansohen sot e që përkon me Ditën Ndërkombëtare të Shëndetit Mendor.

Gjetjet e hulumtimit kanë vërtetuar nivel më të lartë të stresit tek duhanpirësit krahasuar me joduhanpirësit.

Për më tepër, rezultatet e hulumtimit tregojnë prezencën e simptomave psikosomatike më të lartë tek duhanpirësit.

Hulumtimi shërben si pikënisje e hulumtimeve me theks të veçantë mirëqenien psikologjike dhe efektet negative të stresit në shëndetin e përgjithshëm.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)