06 Gusht 2021

Kosova do ta ketë Deponinë për Mbeturina të Rrezikshme‏

Prishtinë, 24 mars - Kosova së shpejti do të ketë Deponinë për Mbeturina të Rrezikshme dhe përfundimisht do ta mënjanojë ndikimin e mbeturinave të rrezikshme në mjedis dhe shëndetin e popullatës duke i grumbulluar ato dhe duke i vendosur në depo adekuate dhe të menaxhuar në mënyrë strikte. Kështu është thënë të mërkurën gjatë Diskutimit Publik të Draft Raportit për Vlerësimin e Ndikimit në Mjedis për Deponinë e Mbeturinave të Rrezikshme, që është mbajtur në lokalet e Ministrisë së Mjedisit dhe ku ishin prezent ekspertë mjedisorë nga MMPH-ja dhe institucionet tjera si dhe përfaqësues nga KK i Drenasit.


“Projekti ka një rëndësi të jashtëzakonshme për mbarë popullatën e vendit tonë”, ka thënë në fillim të takimit drejtori i Departamentit të Mjedisit, Muhamet Malsiu.


Përfaqësuesi i Kompanisë H&B Consalting, Jozef Raca ka prezantuar në hollësi Draft Raportin për të cilin ka thënë se është hartuar duke kaluar nëpër tri faza të rëndësishme dhe duke i marrë për bazë të gjitha kriteret në mënyrë që Deponia të mos ketë asnjë ndikim negativ për mjedisin dhe shëndetin e popullatës.


Sipas të gjitha analizave, ka shtuar ai, është propozuar që deponia të vendoset në afërsi të Goleshit meqë është konstatuar se ajo sipërfaqe është shumë e përshtatshme dhe larg çdo ndikimi negativ në mjedis dhe shëndetin e popullatës.


Në fund të Debatit Publik, drejtori i DMM-së, Malsiu është shprehur se për një periudhë të caktuar kohore të gjitha propozimet, vërejtjet dhe sugjerimet e pjesëmarrësve në Debat, por edhe të gjithë ekspertëve mjedisor do të merren dhe analizohen me shumë kujdes në mënyrë që ky Draft Raport të marrë formën finale. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Gusht 2021

 - Mbahet mbledhja e Komisionit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale në të cilën do të diskutohet procesi i monitorimit të Ligjeve. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 9:00)

- Nënshkuhet Memorandumi me Ambasadën e Norvegjisë “Mbështetje për Kuvendin e Republikës së Kosovës, kryetarin e Kuvendit dhe kabinetin e tij, komisionet dhe grupet parlamentare, nën kornizën ‘Fuqizimi i paqes dhe shtetndërtimit dhe avancimi i agjendës evropiane për Kosovën’. (Kabineti i kryetarit të Kuvendit, ora 10:40)  

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 11:00)

- Mbahet konferencë për medie lidhur me koncertin e Ramë Lahajt. (Hotel “Opera” në Prishtinë, ora 14:30)