03 Gusht 2021

KFOR ndihmon QKUK me 254 batanije dhe 437 jastëk

Prishtinë, 31 mars - Qendra Klinike Universitare e Kosovës ( QKUK), ka pranuar  të mërkurën një donacion nga  komanda bashkëpunimit civil ushtarak (CIMIC) e KFOR-it, në  përbërje të KFOR-it suedez, finlandez dhe irlandez. Donacioni u dhurua në vazhdën e bashkëpunimit që ka QKUK me KFOR-in suedez.  Donacioni  përmban 254 batanije dhe 437 jastëk.  Delegacioni i KFOR-it, fillimisht vizitoi  drejtorinë ekzekutive.  

Capt. Josefine Andersson, asistente për komunikim në KFOR-in suedez tha se në vazhdimësi kanë pasur kontakte me zyrtarët e QKUK-së, ku është njoftuar me punën që bëhet në QKUK, me mungesat dhe problemet që po ballafaqohet QKUK. Ajo sqaroi se duke parë nevojat e mëdha që ka QKUK, ka pasur kontakte edhe me KFOR-in  finlandez dhe irlandez, të cilët kanë vendosur t’i dhurojnë QKUK-së, 254 batanije dhe 437 jastëk, të cilat mund të shpërndahen në klinikat dhe repartet e QKUK-së. 

Në  emër të QKUK-së,  foli Prof.dr. Muharrem  Bajrami, ndihmësdrejtor për arsim i QKUK-së, i cili fillimisht falënderoi ushtarët e KFOR-it për bashkëpunimin  e deritanishëm dhe për ndihmesat e dhëna. Sipas tij  KFOR ka kontribuar shumë për sigurinë e vendit për çka kosovarët u janë shumë mirënjohës. Ai falënderoi edhe për donacionin e dhënë duke e vlerësuar këtë ndihmesë të mirë për QKUK.

Prof. Bajrami u sqaroi  ushtarakëve të KFOR-it se donacioni do shpërndahet në klinikat dhe repartet e QKUK-së, atje ku ndihet nevojë më e madhe. QKUK-ja, ka formuar komisioni për pranimin dhe regjistrimin e këtij donacioni. Donacioni është pranuar dhe regjistruar dhe menjëherë  ka filluar shpërndarja e batanijeve dhe jastëkëve nëpër klinika. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Gusht 2021

- Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere shqyrton Projektligjin për ratifikimin e Amendamentit  të Marrëveshjes të lidhur ndërmjet Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe Qeverisë Hungareze në lidhje me Programin Kornizë për bashkëpunim financiar. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C203, ora 10:00)

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton nismën legjislative “Projektligji për kriptovaluta”. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N506, ora 13:00)

- Mbahet ceremonia inaguruese e Qendrës së parë për Arsim në Distanë. (Rr. "Rexhep Mala" nr. 49, Prishtinë, përballë ICK -së, ora 18:30)