27 Janar 2023

Finalizohet bashkëpunimi me Spitalin e Përgjithshëm për regjistrimin e lindjeve

Gjilan, 22 shkurt – Është finalizuar bashkëpunimi mes Drejtorisë së Administratës së Përgjithshme në Gjilan dhe Spitalit të Përgjithshëm për regjistrimin efikas të lindjeve të fëmijëve.

Drejtoresha e Administratës së Përgjithshme, Doruntina Hasani, pas takimit me drejtorin e Spitalit të Përgjithshëm, dr. Arsim Emini, ka njoftuar për vendimin e rëndësishëm që është marrë, ku menjëherë pas lindjes, punonjësit e Spitalit aty obligohen që t’i dorëzojnë fletë statistikat te zyrtarja e ofiqarisë për regjistrim të lindjeve.

“Qëllimi ka qenë që të krijojmë dhe të zhvillojmë një menaxhim më të mirë, më të lehtë dhe më të efektshëm për regjistrimin e lindjeve në Spitalin e Përgjithshëm të Gjilanit. Ky inicim është bërë që të evitohet shqiptimi i gjobave, duke e pasur parasysh faktin që me skadimin e afatit ligjor prej 30 ditëve shqiptohen gjoba ndaj qytetarëve që nuk i regjistrojnë fëmijët me kohë”, ka thënë drejtoresha Hasani.

Ndërkaq, drejtori i Spitalit të Përgjithshëm të Gjilanit, Arsim Emini, ka thënë se janë të gatshëm që bashkëpunimin e mëhershëm ta vazhdojnë edhe më tutje, duke i precizuar edhe pikat të cilat në të kaluarën nuk kanë funksionuar.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 janar 2023

 - Mbahet dita e dytë e konferencës Ndërkombëtare për Siguri Siguri Kinernetike “Cyber Zero” në të cilën diskutohet sulmet online dhe kërcenimet në sigurinë kibernetike. (Klan Arena, ora 9:00)
    
- Bordi i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale raporton në Komisionin për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti lidhur me vendimin për lirimin nga obligimi për rentën minerare për ndërmarrjen “Ferronikeli”. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 10:00)
    
- Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione takohet me përfaqësues të OJQ-së “Zëri i Romëve, Ashkalinjve dhe Egjiptasve”. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00)
    
- Ministri i Financave Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, raporton në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere, lidhur me vendimin për rritjen e vlerës së faturave të tatimit në pronë. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 13:30)
    
- Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP) mbahet ceremonia e diplomimit të gjeneratës së 42 të kadetëve të Shërbimit Korrektues të Kosovës (SHKK). Merr pjesë ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu etj. (Ndërtesa e re e Fakultetit të Sigurisë Publike në AKSP, Vushtrri, ora 13:30)
    
- Universiteti Publik “Kadri Zeka” në Gjilan do të nderojë me çmimin “Doctor Honoris Causa” anëtarin e Parlamentit Evropian, Lukas Mandl. (Teatri i Qytetit, Gjilan, ora 15:00)