27 Janar 2023

Fillon punën Spitali i Ri Kirugjik – Pediatrik “Sheikha Fatima” në QKUK

Prishtinë, 31 mars - Ofrimi i shërbimeve shëndetësore të integruara dhe gjithpërfshirëse për fëmijët në objektin e ri të Spitalit Kirurgjik Pediatrik “Sheikha Fatima” në QKUK ka filluar para 3 ditësh, duke përfshirë funskionalizimin e shërbimeve si më poshtë: 

1. Ambulancat specialistike kirurgjike

2. Ambulancat emergjente kirurgjike

3. Sallat operative

4. Ambulancat e observimit dhe qëndrimit ditor

5. Ambulancat specialistike pediatrike

6. Emergjenca pediatrike

7. Shërbimi i sterilizimit

8. Reparti Kirurgjik Pediatrik

9. Reparti i Hemato-Onkologjisë Pediatrike

10. Reparti i Mjekimit Intensiv Pediatrik

11. Kujdesi Intensiv i Klinikës së Neonatologjisë – është transferuar një ditë më pas.

Brenda 3 ditëve të para të funksionimit janë ofruar këto shërbime:

- Janë realizaur 11 operacione

- Në ambulancat specialistike & emergjente kirurgjike janë realizuar 105 vizita mjekësore

- Në ambulancat e Emergjencës Pediatrike - 270 vizita mjekësore

- Në ambulancat specialistike pediatrike - 216 vizita mjekësore

Aktualisht janë të spitalizuar gjithsejt 42 fëmijë në repartet përkatëse:

1. Hemato-Onkologji Pediatrike - 9 fëmijë

2. Mjekimi Intensiv Pediatrik - 7 fëmijë

3. Reparti Kirurgjik Pediatrik, - 8 fëmijë

4. Kujdesi Intensiv i Klinikës së Neonatologjisë - 18 foshnje

Funksionalizimi i shërbimit të radiologjisë është në proces, ndërsa shërbimi i traumës dhe ortopedisë pediatrike do të funksionalizohet ndërkohë.

ShSKUK shfrytëzon rastin të shprehë falenderimet më të thella për donatorin – Emiratet e Bashkuara Arabe për ndërtimin e këtij spitali modern me kushte dhe pajisje mjekësore e teknologjike më të avansuara.​


 


  

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 janar 2023

 - Mbahet dita e dytë e konferencës Ndërkombëtare për Siguri Siguri Kinernetike “Cyber Zero” në të cilën diskutohet sulmet online dhe kërcenimet në sigurinë kibernetike. (Klan Arena, ora 9:00)
    
- Bordi i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale raporton në Komisionin për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti lidhur me vendimin për lirimin nga obligimi për rentën minerare për ndërmarrjen “Ferronikeli”. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 10:00)
    
- Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione takohet me përfaqësues të OJQ-së “Zëri i Romëve, Ashkalinjve dhe Egjiptasve”. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00)
    
- Ministri i Financave Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, raporton në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere, lidhur me vendimin për rritjen e vlerës së faturave të tatimit në pronë. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 13:30)
    
- Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP) mbahet ceremonia e diplomimit të gjeneratës së 42 të kadetëve të Shërbimit Korrektues të Kosovës (SHKK). Merr pjesë ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu etj. (Ndërtesa e re e Fakultetit të Sigurisë Publike në AKSP, Vushtrri, ora 13:30)
    
- Universiteti Publik “Kadri Zeka” në Gjilan do të nderojë me çmimin “Doctor Honoris Causa” anëtarin e Parlamentit Evropian, Lukas Mandl. (Teatri i Qytetit, Gjilan, ora 15:00)