16 Gusht 2022

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë i bashkohet BSPK-së

Prishtinë, 27 maj – Sot, e premte, më 27 maj 2022, Kryetari i Bashkimit të Sindikatave të Kosovës, z. Atdhe Hykolli, priti në takim përfaqësuesit e Federatës së Sindikatave së Shëndetësisë të Kosovës, Kryetarin e Këshillit Drejtues të FSSHK-së, Dr. Naim Sahitin dhe Nënkryetarin e FSSHK-së, Mr. Sc. Blerim Delijajn.

Qëllimi i takimit ishte bashkimi i Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës me Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Kosovës.

Në Takim u pajtuan plotësisht që nga sot Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës të jetë pjesë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës.

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës tash ka në gjirin e saj edhe një Federatë të rëndësishme Sindikale e cila do të jetë krah i fuqishëm dhe zë i arsyeshëm për adresimin e kërkesave drejt realizimit të të drejtave të punësuarve në Republikën e Kosovës.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 gusht 2022

- Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal organizon debatin publik për të prezantuar dhe diskutuar rreth draft Strategjisë Kombëtare dhe Planit të Veprimit për Menaxhimin dhe Kontrollin e Qenve me dhe pa Pronar 2022-2028. (Amfiteatri i Qeverisë në ish ndërtesen e Rilindjes, ora 9:00)

- Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi, do të takojë Presidentin e Republikës së Shqipërisë, Bajram Begaj. (Kuvendi i Kosovës, Salla N204, ora 9:00 - Mediat mund të marrin pamje në fillim të takimit)

- Komuna e Rahovecit organizon degjim publik me biznese dhe grupe te interesit për buxhetin e vitit 2023 dhe Kornizës Afatmesme Buxhetore për vitet 2024-2025. (Salla e Kuvendit Komunal, ora 11:00)