09 Gusht 2022

Britania miraton dhënien e dozave të treta të vaksinave Pfizer dhe AstraZeneca

Londër, 10 shtator - Agjencia Rregullatore e Barnave dhe Produkteve të Kujdesit Shëndetësor në Mbretërinë e Bashkuar (MHRA) dha miratimin urgjent që vaksinat Pfizer dhe AstraZeneca kundër koronavirusit të përdoren si injeksione të treta përforcuese pas shqetësimeve për rënien e mbrojtjes imunitare.

“Jemi të përkushtuar për të marrë vaksina të sigurta dhe efektive për COVID-19 për publikun në Mbretërinë e Bashkuar. Kjo do të thotë të siguroheni që vaksinat ekzistuese të COVID-19 mund të vazhdojnë të përdoren në mënyrën më efektive të mundshme”, tha në një deklaratë Dr. June Raine, shefja ekzekutive e MHRA-së.

“Ne e dimë se imuniteti i një personi mund të bjerë me kalimin e kohës pas kursit të parë të vaksinës. Unë jam i kënaqur të konfirmoj që vaksinat kundër COVID-19 të prodhuara nga Pfizer dhe AstraZeneca mund të përdoren si doza përforcuese të sigurta dhe efektive. Ky është një ndryshim i rëndësishëm rregullator pasi jep mundësi të mëtejshme për programin e vaksinimit, i cili ka shpëtuar mijëra jetë deri më tani”, shtoi Raine.

Njoftimi nga MHRA u bë pas një studimi të vaksinave përforcuese që analizon ndikimin e vaksinave të ndryshme për dozat e treta të mundshma.

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)