10 Gusht 2022

BioNTech fiton 3.2 miliardë gjatë tremujorit të tretë të vitit 2021

Berlin, 10 nëntor - Kompania gjermane e bioteknologjisë “BioNTech” gjeneroi një fitim neto prej rreth 3.2 miliardë euro apo 3.7 miliardë dollarë gjatë tremujorit të tretë të vitit 2021.

Gjatë nëntë muajve të parë të këtij viti, fitimet u rritën në 7.1 miliardë euro, njoftoi sot kompania gjermane. Një vit më parë kompania gjermane raportoi një humbje prej rreth 210 milionë gjatë tremujorit të tretë dhe 352 milionë euro gjatë nëntë muajve.

Xhirot që udhëhiqen kryesisht nga suksesi i vaksinës së koronavirusit të prodhuar së bashku me partnerin amerikan Pfizer, u rrit më pak se 6.1 miliardë euro midis korrikut dhe shtatorit, krahasuar me 67.5 milionë euro në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Mes janarit dhe fundit të shtatorit, xhirot arritën 13.44 miliardë euro krahasuar me më pak se 140 milionë euro një vit më parë.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 gusht 2022

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:00) 

- Agjencia Kosovare e Privatizimit mban ceremoninë e hapjes së ofertave të shitjeve përmes Likuidimit SHAL 57. (Hoteli Grand, ora 12:30)