19 Tetor 2021

Zëvendëskryeministrja Tahiri udhëtoi sot në Ottawa

Prishtinë, 5 korrik 2011 Zëvendëskryeministrja e Qeverisë së Republikës së Kosovës Edita Tahiri, udhëtoi sot për në Ottawa të Kanadasë, për të marrë pjesë në Konferencën Botërore të Grave 2011, organizuar nga Organizata e Kombeve të Bashkuara (OKB) përmes programit për zhvillim, UNDP. 

Zëvendëskryeministrja Tahiri do të jetë pjesë e  panelit ndërkombëtarë që ka për qëllim simulimin e dialogut në iniciativat për rimëkëmbjen dhe rindërtimin pas konflikteve, si resurse në dispozicion për të promovuar barazinë gjinore dhe involvimin e gruas në vendimmarrje si potencial i mundshëm. 

Po ashtu, zëvendëskryeministrja Tahiri gjatë këtij qëndrimi në Kanada do të zhvilloje takime edhe në qeverinë kanadeze.  

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Tetor 2021

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Shefi i Misionit për Vëzhgimin e Zgjedhjeve nga BE Lukas Mandl dhe Udhëheqësja e Delegacionit të Anëtarëve të Parlamentit Evropian Viola von Cramon-Taubadel mbajnë konferencë për shtyp lidhur me për zgjedhjet lokale në Kosovë. (Hotel Swiss Diamond, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon raportin "Transparenca dhe llogaridhënia në universitetet publike në Kosovë - Mos - Informimi i Publikut 3". (Swiss Diamond Hotel, ora 11:00)

- Komisioni Evropian do ta publikojë paketën vjetore të zgjerimit, përfshirë Raportet e Vendeve ku do te mbahet konferencë për shtyp nga Komisioneri për Fqinjësi dhe Zgjerimi, Oliver Varhelyi. (Transmetimi në faqen e Zyrës së BE-së në Facebook, ora 17:15)

- Teatri i Prishtinës Dodona shfaq “Bob Vatsoni bie nga kati i nëntë por nuk vdes plotësisht”. (Teatri Dodona, ora 17:30)

- Shefi i Zyrës së BE-së, Tomas Szunyog i dorëzon raportin e Komisionit Evropian Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti me ç'rast do të mbajnë edhe një konferencë te përbashkët për shtyp, ora 18:30)