16 Tetor 2021

SHBA me qëndrim shumë të fortë për integritetin e Kosovës

Beograd, 5 mars - Në një intervistë për gazetën "Blic", ambasadorja amerikane në Beograd, Meri Vorlik ka nënvizuar se SHBA-të konsiderojnë se "është në interesin më të madh të Serbisë, që në dritën e qëllimit më të rëndësishëm të përfshirjes në BE, të gjejë rrugën që të ecë përpara në marrëdhëniet me Kosovën".

E pyetur sesi duhet të zhvillohen bisedimet me Prishtinën për zgjidhjen e çështjeve konkrete, direkt apo me ndërmjetësimin e përfaqësuesve të BE-së dhe OKB, Vorlik tha se nuk i takon Uashingtonit të përcaktojë se cilët zyrtarë të Serbisë duhet të punojnë në këto probleme.

"Kemi një qëndrim shumë të fortë kur bëhet fjalë për pavarësinë dhe integritetin e Kosovës dhe besojmë që çështja e statusit është zgjidhur. Do të donim që të shohim që kanalet për bisedime të hapen midis EULEX-it, zyrtarëve qeveritarë dhe të tjerëve, për t'i zgjidhur çështjet më të rëndësishme", tha Vorlik.

Sipas vlerësimit të ambasadores amerikane, është me rëndësi të ekzistojnë "kanale për bisedime" për të gjitha çështje e rëndësishme dhe të ndikojnë në cilësinë e jetës në Kosovë si dhe të ekzistojë vullneti që këto çështje të zgjidhen.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 Tetor 2021

- Misioni vendor për vëzhgimin e zgjedhjeve “Demokracia në Veprim” do të organizojë konferencë për media, ku do të shpalosen të gjeturat kryesore nga vëzhgimi i fushatës për zgjedhjet lokale të 17 tetorit. (Zyrat e KDI-së, rruga “Bajram Kelmendi”, ora 10:00)
 
- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve bën shpërndarjen e materialit kryesor zgjedhor, ku bëjnë pjesë edhe fletëvotimet, për Zgjedhjet Lokale 2021. (Depoja qendrore e KQZ-së, përballë QNR-së, ora 10:00)

- Federata e Pingpongut organizon në bashkëpunim me KPP ‘Gani Maloku’ kanë paraparë organizimin e turneut të dytë memorial të veteranëve në nder të Gani Malokut.. (SHMU Tefik Çanga në Ferizaj, ora 14:00)