20 Shtator 2021

Rinia diskuton ndikimin e pandemisë në pjesëmarrjen politike

Prishtinë, 15 shtator - Për nder të Ditës Ndërkombëtare të Demokracisë Rrjeti Evropian i të Rinjve për Demokraci EDYN organizon një tryezë diskutimi me të rinjë nga partitë politike, shoqëria civile dhe etni të ndryshme, me temën "Ndikimi i pandemisë në pjesëmarrjen politike të të rinjve".

Kjo tryezë ka për qëllim që të mundësojë diskutimin në mes të të rinjve lidhur me ndikimin e pandemisë COVID-19 tek të rinjët, veçanërisht tek të rinjët që vijnë nga komunitetet pakicë në zhvillimin e tyre personal, planifikim të karrierës, arsim dhe punësim.

Ky aktivitet do të organizohet sot me pjesëmarrjen e 20 të rinjëve dhe do të shërbej për rrjetin EDYN që të dëgjojnë përspektivat e njëri-tjetrit dhe të dalin me një sërë rekomandimesh se si të rinjët mund të mbështeten gjatë këtyre kohrave të vështira me pandeminë Covid-19.

Ngjarja do të fillojë më fjalën hyrëse të zJames Evans – Butler, Ushtrues detyre i Drejtorit për qeverisje dhe demokraci në USAID Kosovë dhe Drejtorja e NDI në Kosovë, Ambasadorja Nancy Soderberg. Pastaj, Udhëheqësit e EDYN në  Kosovë, Donjet Bislimi dhe Blerta Berisha do të bëjnë hapjen e diskutimit me përfaqësuesen e  Grupit të Deputetëve të Rinjë nga Kuvendi i Republikës së Kosovës, znj. Fjolla Ujkani.
 
Rrjeti i të Rinjve Evropian për Demokraci - EDYN është rrjet i të rinjëve përfaqësues të partive  politike dhe shoqërisë civile të moshës 18-32 vjeç, të cilët ndajnë përkushtimin e tyre në zbatimin  dhe fuqizimin e demokracisë.

EDYN është themeluar në vitin 2018 me mbështetjen e NDI, IRI  dhe USAID në Washington DC përderisa EDYN në Kosovë momentalisht përfaqësohet dhe  mbështetet nga një rrjet i të rinjve i përbërë nga 11 të rinjë liderë të së ardhmes në Kosovë.  

Pjesëmarrës në këtë diskutim do të jenë anëtarët e EDYN në Kosovë dhe të rinj përfaqësues të  partive politike dhe organizatave për të rinjtë në Kosovë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 Shtator 2021 - Kandidatit për kryetar të Malishevës nga radhët e Nismës Socialdemokrate, Ekrem Kastrati takon fermerët në fshatin Bardh.  (Fshati Bardh i Malishevë, ora 9:00)

- Mbahet seanca gjyqësore ndaj të pandehurit Sejdullah Mahmuti për trajtim të pa
ndërgjegjshëm mjekësorë. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

 - Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës në të cilën ndër të tjera do të    formohet Komisioni Ad-hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për tetë anëtarë nga komuniteti shqiptarë dhe një anëtar nga komuniteti serb në Bordin e RTK-së. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mban mbledhjen e radhës. (Selia e KQZ-së, ora 10:00)

- Kandidatit për kryetar të Malishevës nga radhët e Nismës Socialdemokrate, Ekrem Kastrati takon fermerët në fshatin Senik. (Fshati Senik i Malishevë, ora 11:00)

- Kandidatit për kryetar të Malishevës nga radhët e Nismës Socialdemokrate, Ekrem Kastrati takon fermerët në fshatin Banjë. (Fshati Banjë i Malishevë, ora 13:00)

- The Balkan Forum organizon konferencën me temë “Jo regjimit të vizave: Koha për të vendosur qytetarët në rend të parë”. (Swiss Diamond Hotel, ora 14:00)