01 Dhjetor 2021

REC përgëzon partitë politike në Mitrovicë për fushatën korrekte dhe demokratike

Mitrovicë, 17 tetor - Organizata jo Qeveritare Reconciliation  Empowering  Communities (REC)  duke  qene  pjesë  aktive  e  procesit  zgjedhor  lokal ka përgëzuar partitë politike në qytetin e Mitrovicë për fushatën korrekte dhe demokratike.

"Jemi të lumtur që  përgjatë  këtyre  javëve,  kemi  kontribuar  në  avancimin  e  demokracisë  elektorale,  duke  kërkuar shkëmbim  idesh,  programesh  dhe  projektesh,  dhe  duke  mundësuar  zotimin  mbi  premtimet  nga kandidatët për kryetarë të komunës", thekson REC.
 
OJQ REC bënë thirrje gjithashtu, të gjithë votuesve mitrovicas, të shfrytëzojnë të drejtën e tyre për të përcaktuar pushtetin për katër vitet e ardhshme, si mundësi dhe e drejtë demokratike e secilit qytetarë.
 
Demokracia e plotë elektorale arrihet vetëm kur secili nga ne luan rolin e tij, dhe kur politikanët garojnë fer  dhe  e  drejta  e  votimit  shfrytëzohet;  organizatat  politike  dhe  shoqëria  civile  mund  të  veprojnë lirshëm; zgjedhjet janë të pastra dhe nuk dëmtohen nga mashtrimet dhe parregullsitë sistematike; dhe rezultati zgjedhor përcakton pushtetin politik.
 
Për më tepër, demokracia elektorale kërkon liri thelbësore të shprehjes dhe një media të pavarur të aftë të denjë këtij procesi, duke e përmbyllur dhe duke dhënë shembullin më të mirë për proces të drejtë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 dhjetor 2021 - Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) dhe OJQ Të Drejtat e Grave organizojnë diskutimin për manipulimin mendor dhe keqtrajtimin psikologjik si elemente të dhunës në familje. (Hoteli Emerald, ora 9:45)
    
- Bëhet betimi i kryetarit të komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj dhe nënshkruhen deklaratat  solemne për marrjen e detyrës nga anëtarët e Kuvendit të komunës. (Salla e Kuvendit të komunës në Deçan, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja inauguruese e Kuvendit të Komunës së Mitrovicës së Jugut. (Salla e Kuvendit të Komunës, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja inauguruese e Kuvendit të Komunës së Malishevës, ku do të bëjnë betimin anëtarët e Kuvendit dhe Kryetari i Komunës së Malishevës, Ekrem Kastrati. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit të Komunës së Malishevës, ora 10:00)
    
- Oda e Hotelerisë dhe Turizmit të Kosovës mban konferencë të jashtëzakonshme për shkak të mos aprovimit të kërkesave për lirim të masave. (Te ish-Rilindja, kompleksi III nr. 42, ora 12:00)
    
- Grupi Parlamentar i AAK-së, në Kuvendin e Kosovës mban tryezën me temën: Ngritja enorme e çmimeve dhe jostabiliteti ekononomik. (Salla N – 506, ora 13:00)
    
- Qendra për Këshillim, Shërbime Sociale, dhe Hulumtime (SIT), bën lansimin e platformës: Ofrimi i shërbimeve online dhe fizikisht për kryerësit e veprave të dhunës në familje dhe dhunës në baza gjinore. (Hotel “Prishtina”, Prishtinë, ora 14:00)

- Galeria 17 me mbështetjen nga Swiss Cooperation Office në Kosovë, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Komuna e Prishtinës organizojnë ngjarjen Dinner party/ Make me coffee make me a sandwich, në kuadër të ekspozitës së kuruar nga Natalija Vujošević. (Galeria 17 rruga Henrik Bariç, nr.10, ora 18:00)

- Mbahet hapja zyrtare e edicionit të dytë të Festivalit “Art Without Limit International Film Festival”. (Kino Armata, ora 18:00)

- Asociacioni i Artistëve Vizual të Kosovës organizojnë hapjen e ekspozitës vjetore të anëtarëve të Asociacionit të artistëve vizual të Kosovës. (Galeria e Artëve të Kosovës, ora 19:00)