23 Shtator 2021

Preteni kërkoj llogaridhënie nga institucionet gjyqësore

Prishtinë, 17 maj - Presidentja e Republikës së Kosovës, zonja Atifete Jahjaga, priti sot drejtorin e Agjencisë Kundër Korrupsionit, Hasan Preteni.

Preteni e falënderoi presidenten Jahjaga për përkrahjen që i ka dhënë dhe po i jep Agjencisë si dhe e njoftoi me rezultatet e Agjencisë deri në ditët e sotme.

Ai shtroi nevojën e përfundimit të lëndëve të paraqitura në institucionet gjyqësore dhe vlerësoi se është i nevojshëm finalizimi i nomenklaturës ligjore, fuqizimi i mekanizmave institucional dhe ngritja e nivelit të llogaridhënies nga institucionet gjyqësore.

Presidentja e Republikës së Kosovës, zonja Atifete Jahjaga, tha se Agjencia Kundër Korrupsionit ka përkrahjen në realizimin e detyrave, që mbështeten në Kushtetutën dhe ligjet e vendit.

Ajo tha se AKK ka rëndësi të veçantë në konsolidimin e shtetit të së drejtës dhe sundimit të ligjit në Republikën e Kosovës.

Presidentja tha se AKK me punën e saj e rritë besimin e qytetarëve në institucione, kthen dinjitetin e ligjshmërisë dhe të kushtetutshmërisë si parime themelore të funksionimit të demokracisë në Kosovë.

Presidentja Jahjaga tha se puna e Agjencisë Kundër Korrupsionit është e rëndësishme në luftimin e dukurive negative, të formave të uzurpimit e të tjetërsimit, që ndihmon në sundimin e ligjit dhe në konsolidimin e shtetit të së drejtës.

Ajo theksoi se Kosova në rrugën e integrimeve euro-atlantike, luftimin e korrupsionit në institucione dhe në të gjitha nivelet e tjera, e ka përparësi dhe standard që duhet të arrihet.     

Kalendari

Ngjarjet e datës 23 Shtator 2021 - Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 301, ora 10:00)

- Kandidati për Kryetar të Prishtinës, Uran Ismaili do të vizitoj Kompaninë Pastrimi në Prishtinë ku do të mbaj edhe një Konferencë për media në hapësirën e kësaj kompanie. (Kompania Pastrimi në Emshir pas stacionit të autobusëve, ora 11:30)

- Partia Socialdemokrate do të dorëzoj kallëzim penal në Prokurori. (Ndërtesa e Prokurorisë në lagjen Veternik, ora 13:00)

- Forumi i Gruas së Nismës Socialdemokrate në Malishevë mban takim elektoral, ku i pranishëm do të jetë kryetari Nismës, Fatmir Limaj dhe kandidati për kryetar të Komunës së Malishevës, Ekrem Kastrati. (Ambienti i jashtëm i shkollës fillore “Ibrahim Mazreku” në Malishevë, ora 14:00)

- Dhomat e Specializuara të Kosovës organizojnë informimin javore  në të cilin do  të  japin  një  informacion  të  përditësuar  mbi zhvillimet  e  fundit  lidhur  me  procedurat  gjyqësore  dhe  veprimtaritë  e  tjera  publike  të  gjykatës. (Online, ora 14:30)

- Forumi për Lidership dhe Diplomaci organizon ngjarjen lansuese të projektit: Promovimi i Zhvillimit Ekonomik Rajonal përmes Akademisë se Ndërmarrësisë. (Hotel Sirius, ora 16:00)

- Mbahet ceremonia e  hapjes së Kongresit te Parë Klinik të Kolegjit te Kirurgëve të Kosovës organizuar në bashkëpunim me Odën e Mjekëve të Kosovës. (Hotel Emerald, ora 17:00)