19 Tetor 2021

Mbledhja plenare e Kuvendit të Kosovës do të mbahet më 8 korrik

Prishtinë, 5 korrik - Kryesia e Kuvendit të Republikës së Kosovës, në mbledhjen e sotme të drejtuar nga dr. Jakup Krasniqi, kryetar i Kuvendit, në të cilën merrnin pjesë edhe shefat e grupeve parlamentare, ka vendosur që mbledhja plenare e radhës të mbahet më 8 korrik, si dhe ka miratuar rendin e ditës për këtë seancë.

Pas shterimit të pikave të përhershme të seancave të rregullta: Koha për deklarime jashtë rendit të ditës dhe Koha për pyetje parlamentare, deputetët do të shqyrtojnë për herë të parë tri projektligje: Projektligjin për përgjegjësinë e personave juridik për vepra penale, Projektligjin për bashkëpunim juridik ndërkombëtar në çështjet penale, si dhe Projektligjin për arsimin parauniversitar në Republikën e Kosovës.

Në të njëjtën seancë, ndërkaq, do të shqyrtohet Raporti vjetor i performancës me pasqyrat e audituara financiare të Zyrës së Auditorit të Përgjithshëm, për vitin 2010.

Kryesia, pasi është njoftuar me informatën e kryetarit të Agjencionit Kundër Korrupsionit se atij i ka skaduar mandati, e ka autorizuar Komisionin për Legjislacion të ndërmarrë proceduarat e nevojshme për zgjedhjen e kryetarit të ri të AKK-së.

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Tetor 2021

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Shefi i Misionit për Vëzhgimin e Zgjedhjeve nga BE Lukas Mandl dhe Udhëheqësja e Delegacionit të Anëtarëve të Parlamentit Evropian Viola von Cramon-Taubadel mbajnë konferencë për shtyp lidhur me për zgjedhjet lokale në Kosovë. (Hotel Swiss Diamond, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon raportin "Transparenca dhe llogaridhënia në universitetet publike në Kosovë - Mos - Informimi i Publikut 3". (Swiss Diamond Hotel, ora 11:00)

- Komisioni Evropian do ta publikojë paketën vjetore të zgjerimit, përfshirë Raportet e Vendeve ku do te mbahet konferencë për shtyp nga Komisioneri për Fqinjësi dhe Zgjerimi, Oliver Varhelyi. (Transmetimi në faqen e Zyrës së BE-së në Facebook, ora 17:15)

- Teatri i Prishtinës Dodona shfaq “Bob Vatsoni bie nga kati i nëntë por nuk vdes plotësisht”. (Teatri Dodona, ora 17:30)

- Shefi i Zyrës së BE-së, Tomas Szunyog i dorëzon raportin e Komisionit Evropian Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti me ç'rast do të mbajnë edhe një konferencë te përbashkët për shtyp, ora 18:30)