01 Dhjetor 2022

Mbahet Forumi i 7-të i Strategjisë së BE-së për Rajonin Adriatik dhe Jonit (EUSAIR)

Prishtinë, 18 maj - Në kuadër të panelit për eksplorimin e sinergjive për Interreg IPA dhe IPA - IPA programe, Ministri z. Elbert Krasniqi ka folur për sukseset e Kosovës në programet ndërkufitare, rëndësinë e zgjerimit të këtyre programeve, me theks të veçantë tek përfshirja e të rinjëve të Kosovës me qëllim të rritjes së mobilitetit dhe shkëmbimit të përvojave me të rinjët tjerë të rajonit. Programet e tilla lejojnë që qytetarët e Kosovës të përfitojnë njejtë sikur qytetarët e vendeve tjera të rajonit.

Gjithashtu, Ministri z. Krasniqi ka ritheksuar përkushtimin e Qeverisë së Kosovës në përmbushjen e kritereve të BE-së, sidomos në implementimin Agjendës së Gjelbërt dhe Digjitalizimit.

Në fund të fjalës së tij, Ministri z. Krasniqi ka nënvizuar se mobiliteti kërkon infrastrukturë të mirë dhe konektivitet. Kosova është gati të marr përsipër implementimin e të gjitha obligimeve nga ky proces dhe meriton të jetë pjesë e të gjitha programeve. Vetëm kur të gjitha vendet e rajonit do të jenë të barabarta dhe Kosova të jetë e përfshirë plotësisht në programet e BE-së, rajoni do të zhvillohet.


 


 


 


 


 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 dhjetor 2022

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale shqyrton Projektligjin mbi ndarjet buxhetore për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2023, për fushat që janë në fushëveprim të Komisionit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 9:00)

- Ne kuadër të Ditës botërore të luftës kundër sëmundjes së HIV/AIDS, Drejtoria e Shëndetësisë organizon hapjen e Qendrës Mobile për testim me ç’ rast Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama bashkë me Drejtorin e Shëndetësisë Izet Sadiku do të vizitojnë këtë qendë. (Sheshi Zahir Pajaziti, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton kërkesat buxhetore të institucioneve që i raportojnë Komisionit, lidhur me Projektligjin mbi ndarjet buxhetore për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2023. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Drejtoria e Shëndetësisë në Komunën e Prishtinës organizon një panel diskutimi me temë “Barazia - Dita Botërore e HIV/AIDS” me akterët relevant të kësaj teme. (Salla e amfiteatrit në objektin e Qendrës së Studenteve, ora 12:00)

- Komisioni Hetimor Parlamentar në lidhje me procesin e vendimmarrjes në sektorin e energjisë për periudhën 2006-2022, në nivelin legjislativ, ekzekutiv, rregullator dhe në ndërmarrje publike interviston dëshmitare nga ZRRE për periudhën 2013-2017 dhenga KEK për periudhën 2018-2022. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 13:00)

- Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu zhvillon një vizitë në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas. (Objekti i Agjencisë, ora 13:00) 

- Forumi i Gruas i LDK-së mban konferencë për medie. Tema e konferencës është vrasjet e grave dhe nevoja urgjente për reagim institucional e shtetëror. (Selia qendrore e LDK-së, ora 13:00)

- Partia Demokratike e Kosovës mban sot konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 14:00)

- Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu zhvillon një vizitë në Strehimoren në Prizren. (Strehimorja në Prizren, ora 14:30)

- Kolegji AAB organizon ceremoninë e ndarjes së Çmimit Ndërkombëtar për Demokraci dhe Integrime, politikanes së njohur gjermane, ish deputete në Parlamentin Evropian, zonjës Doris Pack. (Teatrin AAB “Faruk Begolli”, ora 15:00)

- Kolektivi Për Mendim dhe Veprim Feminist organizon protestë për të kërkuar që vrasjet e grave nga burrat të trajtohen si urgjencë kombëtare. (Sheshi Zahir Pajaziti, ora 16:00)

- Galeria 17 organizon hapjen e ekspozitës "In the making", nga Yll Xhaferi dhe DYVO. (Galeria 17, ora 18:00)

- Mbahet hapja solemne e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit “Art Without Limit International Film Festival” edicioni i 3 -të. (Kino Armata, ora 19:00)